Annons

Man skjuten till döds i ett garage på Östermalm

Poliser och avspärrningar på den plats på Birger Jarlsgatan där en skottlossning ägde rum under fredagen.
Poliser och avspärrningar på den plats på Birger Jarlsgatan där en skottlossning ägde rum under fredagen. Foto: Fredrik Persson/TT

En man i 30-årsåldern blev under förmiddagen skjuten till döds i ett garage på Östermalm i centrala Stockholm. Mannen var vid liv när polis och ambulans kom till platsen men avled senare under dagen av sina skador.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Klockan 11.20 på fredagsförmiddagen kom larmet om att en man hade blivit skjuten på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. En förundersökning för mord har inletts.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans med avled senare under dagen av skadorna.

Skottlossningen ska ha skett i ett garage och brottsplatsen är avspärrad.

Enligt vittnesuppgifter har en person setts lämna platsen. Ett flertal patruller och polisens helikopter söker nu efter en eller flera gärningspersoner.

– Vi utesluter inte att det kan vara flera inblandade, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Samtidigt pågår inre spaning för att försöka ta reda på vad som kan ligga bakom.

Polisen har tidigare befarat att konfliktnivån i den kriminella miljön skulle öka i samband med coronakrisen, med exempelvis utpressningar. Hänger detta samman med det?

– Det är för tidigt att säga vad som ligger bakom den här skjutningen. Vi haft ett antal skottlossningar i regionen de senaste veckorna men även där går det ännu inte att svara på vad som ligger bakom, säger Åsa Wallentin.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons