Annons

Misstänks för mordförsök efter krasch i hall

En man misstänks för mordförsök sedan han kraschat sin bil genom väggen till Vikingahallen i Märsta. Arkivbild.
En man misstänks för mordförsök sedan han kraschat sin bil genom väggen till Vikingahallen i Märsta. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Den man i 30-årsåldern som kraschade sin bil genom väggen till Vikingahallen i Märsta på lördagskvällen misstänks för mordförsök, enligt polisen.

Mannen har anhållits som skäligen misstänkt för brottet.

Under strecket
TT
Publicerad

– I det utredningsarbetet som gjordes angående grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri kom det in uppgifter som gjorde att polisen lade till brottsrubriceringen försök till mord, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till TT.

Mannen greps återigen på söndagskvällen och anhölls senare som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mordförsök. Polisen vill dock inte gå in på varför han misstänks för mordförsök.

– Han ska förhöras på nytt, vi har teknikerna som ska undersöka idrottshallen. Det är ett utredningsarbete som fortsätter under kvällen, säger Hägg.

Åklagarmyndigheten vill inte kommentera fallet.

– Åklagaren vill inte bekräfta eller dementera någonting, de vill inte säga någonting om ärendet helt enkelt, säger kommunikationsdirektör Karin Rosander.

Medieuppgifter om att Säkerhetspolisen skulle vara inkopplat i fallet dementeras av Gabriel Wernstedt vid myndighetens presstjänst.

– Svaret på den frågan är nej, det är ett polisärende, säger Wernstedt.

Mannen körde in bilen genom väggen till idrottshallen mitt under en pågående handbollsmatch i ungdoms-SM. Spelare, ledare och publik flydde för livet bort från spelplanen men ingen person skadades.

Mannen greps, misstänkt för bland annat grovt rattfylleri. Han släpptes senare fri men greps åter på söndagskvällen i en lägenhet i Sigtuna.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel misstanke i rubriken.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons