Annons

Märkliga målet avgjorde för Sirius

Sirius Adam Ståhl (nummer 17) gjorde 1–0-målet i 2–0-segern borta mot Örebro.
Sirius Adam Ståhl (nummer 17) gjorde 1–0-målet i 2–0-segern borta mot Örebro. Foto: Conny Sillén/TT

Sirius tog säsongens fjärde seger efter 2–0 borta mot Örebro. 

Gladast av alla: Adam Ståhl som visade vägen med en märklig cykelspark och gjorde sitt första allsvenska mål i karriären.

– En liggandes minibissa kan man väl kalla det, säger Ståhl.

Under strecket
Tobias Wolf / TT
Publicerad

Tidigare i våras fick Dalkurdförvärvet Adam Ståhl en drömstart med två raka segrar i sin nya klubb. Sen lyckades Sirius bara ta en poäng på sex matcher och efter den dystra sviten besegrades Gif Sundvall innan laget på nytt föll mot BK Häcken för drygt en vecka sedan. 

Men på måndagskvällen var alltså Sirius på vinnarspåret igen på en regnig, ruggig och kylslagen Behrn arena i Örebro – och det alla pratade om var Ståhls märkliga fullträff i första halvleken.

Det hände däremot inte speciellt mycket i inledningen – innan mittfältaren Adam Ståhl presenterade sig. Efter 25 minuter skickade Karl Larson iväg ett inlägg till Ståhl som fick ett fint läge, men den gången styrde ÖSK-målvakten Oscar Jansson undan avslutet med en snygg parad.

– Jag tycker faktiskt att jag hade två bra chanser innan målet. Så på så sätt var det också extra skönt att jag satte den sen, säger Ståhl.

Efter 36 minuter fick Ståhl sin revansch efter en rörig situation i Örebros straffområde som slutade med att han liggandes cykelsparkade bollen i mål.

– Det kanske inte var så speciellt vackert. Men det var helt underbart att få göra mål för Sirius för första gången.

TT: Men inte speciellt vackert – det var ju en liggandes cykelspark.

– Haha, en liggandes minibissa kan man väl kalla det, säger han.

– Jag träffade bollen först, tror jag. Sen ramlade jag och så åkte den upp i luften och så tippade jag den med foten liksom.

Några minuter efter fullträffen höll dock de tillresta Siriussupportrarna andan när Adam Ståhl gick in i en tuff duell och blev liggandes en stund på konstgräset.

– En Örebrospelare kom in med hela kroppen så foten vek sig kändes det som. Foten är okej nu tror jag, fast det kommer nog inte vara så kul i morgon, säger Ståhl och blickar ner mot foten som är täckt med en rejäl kylpåse.

– Svullnaden är som en tennisboll, känns det som. Jag körde vidare på ren vilja, men det var skönt att få komma ut och byta sen.

På en kontring efter 68 minuter punkterade sedan förre ÖSK-spelare Mohammed Saeid matchen när han gjorde 2–0 via olycklige ÖSK-försvararen Martin Lorentzsons ben.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons