Annons

Medan du sov: Detta har hänt i OS i natt

I friidrotten har Bolt sprungit 100 meter, Meraf Bahta har sprungit semifinal på 1 500 meter och herrarnas final i 400 meter har avgjorts. Utöver det gick svenska Anna Laurell-Nash upp i ringen mot britten Savannah Marshall sent under söndagskvällen.

Under strecket
SvD, TT
Publicerad
Foto: Jessica Gow/TTBild 1 av 1

1 / 4

Boxning

Foto: Jessica Gow/TT

Strax efter 22 klev Anna Laurell-Nash in i OS-ringen för att möta Savannah Marshall, en motståndare hon har förlorat två gånger mot tidigare, när åttondelsfinalen för damernas mellanvikt drog igång.

På fyra år har hon hunnit sluta med boxningen, göra comeback och ta sig till OS. Men det tog stopp direkt – och brittiskan vann med 39–37.

– Jag gjorde tillräckligt för att vinna matchen, men domarna tyckte annorlunda, säger Laurell-Nash.

Annons
Annons
Foto: Natacha Pisarenko /APBild 1 av 1

2 / 4

Usain Bolt

Foto: Natacha Pisarenko /AP

Han har gjort det igen. Usain Bolt vann OS-finalen på 100 meter – klart före rivalen Justin Gatlin. Segertiden var 9,81.

– Det är två medaljer som återstår och sedan kan jag checka ut – odödlig, säger Bolt.

Bolt som, har OS-guld i 100 meter, 200 meter och den korta stafetten från OS 2008 och 2012, har själv sagt att han ska ta guld i samma grenar i Rio.

Annons
Annons
Foto: Jonas Ekströmer/TTBild 1 av 1

3 / 4

1 500 meter – Meraf Bahta

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under första omgången gick Sveriges Meraf Bahta i mål på 4.06.82 och kvalificerade sig till semifinal. Där räckte svenskans starka spurt till en relativt säker finalplats, som femma i semifinalen på tiden 4.06,41.

Nu lovar Meraf Bahta en mer respektlös inställning i finalen.

– Jag har redan övat lite på träning, säger hon.

Annons
Annons
Foto: Charlie Riedel /APBild 1 av 1

4 / 4

Herrarnas 400 meter

Foto: Charlie Riedel /AP

I nästan 17 år fick Michael Johnson behålla sitt världsrekord på 400 meter. I OS i Rio de Janeiro såg sydafrikanen Wayde van Niekerk till att slå det med besked.

I tidernas snabbaste lopp hittills sprang van Niekerk på 43,03 – 15 hundradelar snabbare än Johnsons rekord från 1999 – och vann samtidigt ett överlägset OS-guld.

Kirani James, Grenada, och LaShawn Merritt, USA, tog silver respektive brons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons