Annons

Melania Trump utan slöja – trots Trumpkritik 2015

För två år sedan kritiserade Donald Trump Michelle Obama för att inte täcka huvudet under dåvarande presidentparets statsbesök i Saudiarabien. Men nu gjorde USA:s nuvarande first lady Melania Trump samma sak.

Under strecket
Publicerad

Melania Trump och Saudiarabiens kronprins Muhammad bin Nayef.

Foto: Evan Vucci/TT

Melania Trump och Saudiarabiens kronprins Muhammad bin Nayef.

Foto: Evan Vucci/TT
Melania Trump och Saudiarabiens kronprins Muhammad bin Nayef.
Melania Trump och Saudiarabiens kronprins Muhammad bin Nayef. Foto: Evan Vucci/TT

Det var i januari 2015 som Michelle Obama väckte Donald Trumps missnöje genom att anlända till Saudiarabien utan att täcka för ansiktet, vilket är brukligt för kvinnor i landet.

”Många säger att det var underbart att fru Obama vägrade bära sjal i Saudiarabien, men de blev förolämpade. Vi har tillräckligt med fiender”, twittrade då Donald Trump.

När presidentparet på lördagen klev ner från flygplanstrappan i Riyadh bar inte Melania Trump något plagg som dolde ansiktet.

Kungadömet har strikta regler för hur kvinnor ska klä sig. Men huvudbeklädnader gäller inte för utländska besökare.

Det blev tydligt för alla betraktare då Melania Trumps bruna hår blåste i brisen på King Khalid International Airport. Donald Trumps dotter Ivanka, som är med under besöket, följde samma exempel.

Tidigare i år har besökare som Storbritanniens premiärminister Theresa May och Tysklands förbundskansler Angela Merkel också valt att inte skyla sina huvuden. Det gjorde inte heller Hillary Clinton under sin tid som utrikesminister.

Saudiarabiens lagar förbjuder kvinnor att köra bil. En kvinna behöver dessutom godkännande från en manlig släkting innan hon kan ansöka om pass.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons