Annons

Melania Trump utser ny ambassadör – hotellägare

Donald Trump har låtit sin hustru Melania Trump utse USA:s ambassadör i Slovenien. Presidenthustrun, som är född och uppvuxen i landet, föll för en hotellägare i Kalifornien enligt magasinet New York.

Under strecket
Publicerad

Melania Trump.

Foto: Petr David Josek/APBild 1 av 1

Melania Trump.

Foto: Petr David Josek/APBild 1 av 1
Melania Trump.
Melania Trump. Foto: Petr David Josek/AP

Kelly Roberts, en hotellägare från Kalifornien, väntas bli USA:s nya ambassadör i Slovenien. Enligt magasinet New York är det Donald Trumps hustru Melania Trump, född och uppvuxen i landet, som fått det ärorika uppdraget att välja band en bunt av kandidater.

Tillsammans med sin man har Kelly Roberts de senaste åren bidragit med cirka tio miljoner kronor till Trump och andra republikanska politiker. I oktober donerade Kelly Robert själv hela 400 000 kronor.

Melania Trump föll för Kelly Roberts då hon menar att USA representeras bäst av någon från näringslivet, uppger en källa nära beslutsprocessen enligt magasinet.

Melania Trump föddes i Slovenien 1970 – då Socialistiska republiken Slovenien och en del av forna Jugoslavien. Enligt CNN bodde hon i huvudstaden Ljubljana som student men flyttade sedan till Rom, sedan till Paris och slutligen till New York. 1998 träffade hon Donald Trump och de blev snart ett par.

Hon har hjälpt nationens synlighet betydligt.

Landets ambassadör i USA, Božo Cerar, har tidigare berättat att slovener är "väldigt stolta" att Melania Trump kommit att bli presidentens hustru.

– Hon har hjälpt nationens synlighet betydligt, har han sagt till CNN och noterat att amerikanerna inte längre blandar ihop Slovenien med Slovakien – en "stor förbättring".

Men Donald Trump själv ska inte ha varit särskilt intresserad av sin hustrus hemland. I en intervju med tv-kanalen strax efter deras bröllop i januari 2005 fick Trump frågan om han hade varit i Slovenien.

– Jag var där cirka 13 minuter. Det är ett vackert land. Jag landade och sade: ”Hej mamma, hej pappa, hejdå”. Boom, sade han då och gjorde en rörelse som för att visa att han snabbt försvann ur landet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons