SvD Perfect Guide
Annons

Melania Trumps outfit väcker återigen ilskna reaktioner

USA:s första dam skapade reaktioner när hon besökte Vita Husets köksträdgård, grundad av Michelle Obama, i en Balmain-skjorta för 11 000 kronor.

Text: Olivia Hagéus - 26 september 2017

Under tillfället tog Melania Trump emot lokala skolbarn för att tillsammans hjälpa till att skörda den grönskande trädgården. Då USA:s föredetta presidenthustru, Michelle Obama, besökte trädgården i välgörenhetssyfte bar hon avsiktligen kläder som visade att hon var ‘en av folket’ – en strategi som Melania fullkomligt avfärdat.

Michelle Obama har länge varit känd för att använda mode på ett sätt som gör att hon verkar tillgänglig, jordnära och relaterbar trots att hon – med sin fulländade akademiska utbildning och sin unika position som första dam – egentligen var oåtkomlig.

Hittills har inget liknande försök gjorts av familjen Trump, snarare tvärtom. Melania Trump utstrålar alltjämt lyx och rikedom genom sina många olika outfits.

Melanias dyra klädval för en dag i trädgården har väckt reaktioner. Många anser det vara opassande att bära en elvatusenkronors-skjorta när man sysslar med välgörenhet, medan andra beundrar hennes kompromisslösa inställning.

Har du ingen outfit för veckans höstrensning i trädgården? Lugn, du kan köpa Melanias skjorta här!

Annons