SvD Perfect Guide
Annons

Mest dynamiska städerna i Europa – Stockholm bäst i Norden

Foto: Clemente do Rosario / Alamy / Alamy [downloaded]

Varje år listar det brittiska managementbolaget Savills Investment Management de 40 mest dynamiska städerna i Europa och i årets upplaga hittar vi Stockholm på tio-i-topp-listan.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 31 juli 2018

Europa är stort och länderna och dess städer skiljer sig mycket från varandra. Funderar du på att flytta kan det vara värt att titta lite extra på den här studien som rankat Europas bästa städer utifrån infrastruktur, kommunikationer, inkludering, inspiration, innovation och investeringar. Om dessa faktorer är positiva leder det nämligen till långvarig hälsa, ekonomisk tillväxt och positiva befolkningstrender.

130 europeiska städer valdes ut, bland annat alla huvudstäder och städer med minst 250 000 invånare. Sammantaget hamnade London, Cambridge och Paris på plats 1–3. Vår vackra huvudstad knep plats tio och är därmed ensamt nordiskt land bland de tio bästa städerna i Europa. Som anledningar till den höga placeringen nämner man att nära 2 000 patent registrerades i Stockholm förra året och infrastrukturen i staden är väl utbyggd trots att den består av så många öar.

Köpenhamn, Oslo och Helsingfors hittar vi på plats 14, 19 och 26. Göteborg hamnar på plats 30, före städer som Milano och Belfast.

Foto: IBL

Annons