Annons

AP-fondens metoo-krav: Agera mot övergrepp

Kerstin Hessius.
Kerstin Hessius. Foto: CHRISTINE OLSSON & TT

Granska era kontrollrutiner. Och se till att minimera risken för övergrepp och sexuella trakasserier. Den uppmaningen har över 100 börsbolag fått i ett brev författat av Kerstin Hessius, vd för statliga Tredje AP-fonden, som SvD tagit del av. Responsens har varit massiv.

Under strecket
Publicerad

Metoo skakade om Sverige. Bransch efter bransch fick sitt upprop – och även näringslivet uppmärksammades på övergrepp i höstas. Kerstin Hessius var tidigt ute och engagerade sig i rörelsen. Hon kände att hon ville göra något eget för att stärka Metoo-rörelsen. Resultatet blev det brev som gick ut i februari adresserat till styrelserna i över 100 börsbolag.

– I vårt engagemang vill vi uppmärksamma bolagen på frågor som vi anser vara viktiga för långsiktigt hållbara företag, säger Kerstin Hessius.

Marcus Wallenberg, Carl-Henric Svanberg och Stefan Persson – ordförande i SEB, AB Volvo respektive H&M – var några av dem som fick ta emot brevet. Kerstin Hessius konstaterar i brevet att ingen bransch är skyddad från sexuella trakasserier, diskriminering och maktmissbruk.

Fonden blev själva överraskades av responsen. Nästan samtliga tillfrågade svarade på något sätt.

Brevet till bolagsstyrelserna innehåller inte några krav på svar inom en viss tid. Fonden valde att formulera sig på ett annat sätt: ”Tredje AP-fonden uppmanar de bolag fonden investerar i att se över sina processer och system i syfta att förhindra att otillbörlig maktutövning förekommer.”, skriver fonden, vars ordförande är tidigare finansminister Per Nuder.

Annons
Annons

Det tog inte lång tid förrän svaren började trilla in. Fonden blev själv överraskad av responsen. Nästan samtliga tillfrågade svarade på något sätt. Många skrev brev, andra svarade genom att själva kontakta fonden och redogöra för sina rutiner.

– Många företag har skickat mer utförliga beskrivningar över vilka åtgärder som vidtagits, säger Kerstin Hessius.

En som snabbt reagerade var SEB:s vd Johan Torgeby. Han skriver att SEB ”självklart står för nolltolerans” när det gäller kränkande särbehandling. Men allt behöver inte vara frid och fröjd för det. SEB:s vd välkomnar Metoo-debatten och listar en rad åtgärder som genomförts, bland annat en förstärkt visselblåsarfunktion.

Även H&M skickade svar på brevet från Kerstin Hessius. Klädjätten anser att man har en väl fungerande klagomålsmekanism som syftar till att ”säkerställa att alla anställda har tillgång till ett effektivt förfarande för hantering av brott mot våra sociala policys”.

Hur ser det då ut hos Tredje AP-fonden, har fonden haft något problem med anklagelser om övergrepp eller sexuella trakasserier i organisationen eller i dess styrelse?

– Nej, inte vad jag vet. Vi har en etablerad visselblåsarfunktion och i höstas genomförde vår Head of Compliance intervjuer med anställda för att säkerställa att vi har en öppen kultur där de anställda känner sig trygga och vet vart de kan vända sig om något skulle drabba dem, säger Peter Lundkvist, ägaransvarig på Tredje AP-fonden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons