Annons

Janerik Larsson:Michelle Obamas fortsatta karriär

Igår med Michelle Obama
Igår med Michelle Obama Foto: Paul Drinkwater
Under strecket
Publicerad

När man igår tröttnat på alla amerikanska kabelkanalers uppföljningar på Donald Trumps presskonferens bjöd NBCs Tonight Show med Jimmy Fallon på mycket charmerande underhållning med Michelle Obama i huvudrollen.

Det är verkligen sevärt.

Jag måste säga att jag tycker att hon är ett fenomen. Unik i sin förmåga att föra ut sitt politiska budskap så att just budskapet kommer fram, men utan att skapa onödiga konflikter som skulle flytta fokus från de sakfrågor hon talar om.

Även Barack Obama är bra på detta - se hans avskedstal i tisdags i Chicago - men den föreställning hans hustru bjöd på igår var helt enkelt briljant.

Jag har av och till i jobbet försökt hantera denna svåra fråga - hur man kommunicerar ett budskap så effektivt som möjligt - men jag har aldrig sett det så skickligt genomfört som i NBC-programmet. Hennes tal på det demokratiska konventet i Philadelphia är ett annat bra exempel..

Jimmy Fallon slutade med att inte bara på skämt föreslå att Michelle Obama skulle ställa upp som demokraternas presidentkandidat 2020.

Min gissning är att det inte kommer att ske. Då skulle det mjuka, smarta budskapet behöva ersättas med en betydligt mera hårdför retorik. Min gissning är därför att Michelle Obama kommer att fortsätta att ägna sig åt de sakfrågor där hon är som mest engagerad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons