Annons

Miljoner att tjäna på att fånga upp psykisk ohälsa

Börsbolagen kan förhindra en personlig tragedi och samtidigt tjäna miljontals kronor. Det finns flera skäl för företagen att vara uppmärksam på psykisk ohälsa. Det menar hälsostrategen Johan Rudborg. Han vet, av egen erfarenhet.

Under strecket
Publicerad

Johan Rudberg jobbar som konsult för att tala om för företag hur mycket pengar man kan tjäna på att inte låta sina anställda gå in i väggen.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Johan Rudberg jobbar som konsult för att tala om för företag hur mycket pengar man kan tjäna på att inte låta sina anställda gå in i väggen.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Johan Rudberg jobbar som konsult för att tala om för företag hur mycket pengar man kan tjäna på att inte låta sina anställda gå in i väggen.
Johan Rudberg jobbar som konsult för att tala om för företag hur mycket pengar man kan tjäna på att inte låta sina anställda gå in i väggen. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Det kan tyckas cyniskt – att tala om ”businesscase” när det handlar om att minska kostnaden för psykisk ohälsa.

Borde det inte vara människan, istället för pengapåsen, som är i fokus när stress och utbrända medarbetare ska diskuteras?

Jo självklart, tycker Johan Rudborg. Men det ena utesluter inte det andra. Tvärtom faktiskt.

– Redan fem år innan jag gick in i väggen fanns varningssignalerna där. Jag bokade in färre kundmöten, hade sämre försäljning och slöt mig alltmer i en bubbla. Notan för de åren blev 13 miljoner kronor. En betydligt högre kostnad än min riktiga sjukskrivningsperiod, som kom sen, säger Johan Rudborg.

– Hade företaget upptäckt min kris i tid hade både bolaget och jag vunnit på det.

Chefer på väg att bli utbrända får inte mycket gjort. Upptäcks de i tid, och får hjälp, finns däremot stora vinster att göra.

Annons
Annons

Efter sin kraschlandning, och besök på psykakuten, för snart 20 år sedan har Johan Rudborg specialiserat sig på att räkna på kostnadsbesparingar. Det vill säga hur mycket organisationer kan spara om de lyckas fånga upp medarbetare och toppchefer innan de går in i väggen.

Då, i början av 2000-talet, var han en sönderstressad toppchef på ABB som flängde jorden runt för att uppnå högt ställda mål.

Idag är han konsult och hälsostrateg som hjälper toppchefer i börsbolag och offentlig sektor att ta fram en prislapp för ohälsan i deras företag.

– Produktiviteten går ner dramatiskt när du är för stressad. Chefer på väg att bli utbrända får inte mycket gjort. Upptäcks de i tid, och får hjälp, finns däremot stora vinster att göra, säger säger Johan Rudborg och hänvisar till en studie på Karolinska Institutet.

Den presenterades 2016 och heter ”Arbetshälsoekonomiskt analysverktyg”. Där konstaterade forskarna på Karolinska Institutet att skadlig hög stressnivå minskar produktiviteten med 9 procent – minst. I vissa fall kan det handla om 30 procent.

Johan Rudborg tycker sig se ett genuint intresse hos allt fler företag idag att göra rätt saker för att förbättra hälsan på jobbet.

Vi har sedan många år släppt all statusjakt på tjusiga hus och flotta middagar. Ingen av oss jobbar heltid, det är vi jättenöjda med.

– Det händer ofta att en vd eller styrelse kontaktar mig för att få en statusuppdatering om hälsoläget i just deras bolag och vad notan för ohälsan kostar organisationen.

– Många är också undrande till hur digitaliseringen och robotisering påverkar stress och hälsa hos medarbetare, säger Johan Rudborg.

Han märker att många chefer mår dåligt idag. Men han är inte helt övertygad om att den psykiska ohälsan ökar stadigt. Johan Rudborg är inne på att det kan gå i vågor – och att vi är på väg mot en ny puckel nu. Och att en tidigare puckel var kring millennieskiftet, då han själv drabbades.

Hur hanterar du din egen stress?

– Det händer att det blir för mycket ibland, absolut. Men då reglerar jag det snabbt. Min fru och jag väldigt samspelta. Vi har sedan många år släppt all statusjakt på tjusiga hus och flotta middagar. Ingen av oss jobbar heltid, det är vi jättenöjda med, säger Johan Rudborg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons