Annons

Månadslönen: 2 miljoner – börsens bäst betalda vd:ar

Gräddan av börsens vd:ar hade ett bra år förra året. Lön och pension på i snitt två miljoner kronor i månaden och lönelyft på 12 procent under 2018. Men även här finns det vinnare och förlorare. Och störst vinst gjorde kanske den tidigare svenska börs-vd:n som lämnat landet och flyttat österut.

Under strecket
Publicerad

Alrik Danielson, SKF, fick nästan 8 miljoner i bonus trots att aktien störtdök.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TTBild 1 av 16

Johan Torgeby, vd SEB i Almedalen

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 16

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen

Foto: Lars PehrsonBild 3 av 16

Helena Stjernholm, vd Industrivärden

Foto: Bezav MahmodBild 4 av 16

Anders Bouvin, avgående vd Handelsbanken

Foto: Naina Helén JåmaBild 5 av 16

Martin Lindqvist, vd SSAB

Foto: Karin NilssonBild 6 av 16

Nordeas vd vd Casper von Koskull

Foto: Magnus Hjalmarson NeidemanBild 7 av 16

Johan Dennelind vd Telia

Foto: Tomas OneborgBild 8 av 16

SKF:s vd Alrik Danielson

Foto: Björn Larsson RosvallBild 9 av 16

Sandviks vd Björn Rosengren

Foto: Tomas Oneborg Bild 10 av 16

Ericssons vd Börje Ekholm

Foto: Christine OlssonBild 11 av 16

Alex Schneiter, vice vd, Ian Lundin, vd, och Henrika Frykman, företagsjurist, inför oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma på Grand Hotel i Stockholm 2017.

Foto: Fredrik SandbergBild 12 av 16

Martin Lundstedt, vd Volvo

Foto: Emma-Sofia Olsson Bild 13 av 16

Ola Rollén, vd Hexagon 

Foto: Tomas OneborgBild 14 av 16

Pascal Soriot, vd AstraZeneca

Foto: Adam Ihse/TTBild 15 av 16

Hans Vestberg, numera vd Verizon

Foto: Pontus HöökBild 16 av 16

Alrik Danielson, SKF, fick nästan 8 miljoner i bonus trots att aktien störtdök.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TTBild 1 av 1
Alrik Danielson, SKF, fick nästan 8 miljoner i bonus trots att aktien störtdök.
Alrik Danielson, SKF, fick nästan 8 miljoner i bonus trots att aktien störtdök. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

SvD har gått igenom årsredovisningar för 18 av de tyngsta svenska börsbolagen och räknat på vd:arnas totala ersättning under 2018 och 2017. Här finns 16 män och två kvinnor.

Den genomsnittliga ersättningen för året – här ingår fast lön, kontant bonus, pension och övriga förmåner – landar på 23,9 miljoner kronor, vilket blir 2 miljoner kronor i månaden. Det är en ökning med 10 procent från 2017.

Lägger man till kostnader för så kallad LTI (long term Incentive/långsiktig bonus), där man ännu inte vet vad utfallet blir (och som inte alla vd:ar får), landar det på 31 miljoner kronor i snitt under året, en ökning med 13 procent. Det är denna totala ersättning som ligger till grund för rankningen.

Ersättningarna varierar stort. Den bäst betalde vd:n i sällskapet tjänade knappt dubbelt så mycket som snittet och den sämst betalade hade en total ersättning på drygt hälften: 16,4 miljoner kronor, eller 1,4 miljoner kronor i månaden.

Annons
Annons

Johan Torgeby, vd SEB i Almedalen

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1

Den fasta lönen, som är den som kan jämföras med den generella löneökningen i samhället, steg i genomsnitt med 12 procent till drygt 14 miljoner kronor.

Underlaget för jämförelser mellan 2017 och 2018 består 14 personer eftersom fyra av vd:arna påbörjade sin anställning under 2017 eller 2018.

Några av toppcheferna får lön i en annan valuta än kronor. I de fallen har lönen räknats om till kronor genom att använda genomsnittliga valutakurser under året.

Siffrorna är exklusive företagets kostnad för skatt och sociala avgifter.

Vissa storbolag, exempelvis H&M, Investor och Securitas, har ännu inte släppt sin årsredovisning och är därför inte med i denna sammanställning.

Johan Torgeby, vd SEB i Almedalen
Johan Torgeby, vd SEB i Almedalen Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Plats 16 – 18: Tre nykomlingar

Över 1 miljon kronor i månaden är ingen dålig ersättning i mångas ögon men bland börsens toppbolag är en total ersättning under 20 miljoner kronor per år verkligen inget som sticker ut.

SCA:s vd Ulf Larsson fick totalt 19,4 miljoner kronor i fast lön, bonus, pension och LTIP (långsiktigt incitamentsprogram). Han hamnar då en bra bit högre än Mats Rahmström på Atlas Copco och SEB:s Johan Torgeby som hade en totalt ersättning på 17 miljoner respektive 16,4 miljoner kronor under 2018.

Rahmströms totala ersättning påverkades av något så ovanligt som en minuspost på 9,1 miljoner kronor för det långsiktiga incitamentsprogrammet. Fast lön, bonus, pension och övriga förmåner uppgick till 26 miljoner kronor.

Annons
Annons

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen

Foto: Lars PehrsonBild 1 av 2

Helena Stjernholm, vd Industrivärden

Foto: Bezav MahmodBild 2 av 2

Alla dessa tre är emellertid förhållandevis nya på posten, de började alla under 2017, och lär kunna arbeta upp sin ersättning en hel del de närmaste åren.

SEB:s vd Johan Torgeby har en bra bit kvar till företrädaren Annika Falkengrens lön. Redan 2007 samlade Falkengren ihop drygt 22 miljoner kronor i fast lön, bonus, långsiktiga incitamentsprogram, pension och övriga förmåner. Under sitt sista år som vd, 2016, hade Falkengren en ersättning på 24,3 miljoner kronor.

Larsson och Rahmström leder båda koncerner där stora avknoppningar nyligen skett (Essity och Epiroc) vilket gör att jämförelsen med föregångaren på vd-posten haltar.

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen
Swedbanks vd Birgitte Bonnesen Foto: Lars Pehrson

Plats 15: Bonnesen lyfter högre lön än Wolf

Börsens för närvarande mest omskrivna vd hamnar på 15:e plats med en ersättning under förra året på totalt 19,6 miljoner kronor.

Swedbankchefen Birgitte Bonnesen höjde sin totala ersättning med 1 miljon kronor jämfört med 2017, vilket bottnade i ett lyft för Bonnesens fasta lön till 14,3 miljoner kronor från 13,4 miljoner året innan.

Birgitte Bonnesen tjänar nu nästan 2 miljoner kronor mer än företrädaren Michael Wolf gjorde under sitt sista år på banken (2015).

Helena Stjernholm, vd Industrivärden
Helena Stjernholm, vd Industrivärden Foto: Bezav Mahmod
Annons
Annons

Anders Bouvin, avgående vd Handelsbanken

Foto: Naina Helén JåmaBild 1 av 1

Plats 14: Bara mindre löneökning för Industrivärdens vd

Börsens bäst betalda kvinnliga vd Helena Stjernholm, som styr investmentbolaget Industrivärden.

2018 var inget lysande år för Industrivärden till följd av fallande kurser i många av bolagets börsnoterade innehav men Helena Stjernholm fick ändå sin totala ersättning höjd marginellt till 20,8 miljoner kronor från 20,4 miljoner 2017.

Det var tack vare en höjning av den fasta lönen med 400 000 och en höjning av bonusen med 200 000 kronor.

Anders Bouvin, avgående vd Handelsbanken
Anders Bouvin, avgående vd Handelsbanken Foto: Naina Helén Jåma

Plats 13: Bankchefen som lämnar

Med undantag för Casper von Koskull, har de svenska storbankernas vd:ar förhållandevis låg ersättning om man, återigen, använder börsbolagens börsvärde som en måttstock.

Handelsbanken har ett börsvärde på drygt 200 miljarder kronor men avgående vd:n Anders Bouvin hade under förra året avsevärt lägre ersättning än vd:n på Electrolux, med ett börsvärde på runt 75 miljarder, eller SSAB:s Martin Lindqvist.

Bouvins totala ersättning landade 21,7 miljoner kronor, vilket var en ökning med drygt 2 miljoner kronor jämfört med 20170. Sedan finanskrisen 2008 får bank-vd:ar som bekant ingen bonus (kortsiktig rörlig ersättning) och Bouvins ersättning bestod av fast lön på 13,2 miljoner kronor, övriga förmåner på cirka en halv miljon och en pensionsavsättning på 8 miljoner kronor.

Ny vd på Handelsbanken är Carina Åkerström.

Annons
Annons

Martin Lindqvist, vd SSAB

Foto: Karin NilssonBild 1 av 2

Nordeas vd vd Casper von Koskull

Foto: Magnus Hjalmarson NeidemanBild 2 av 2
Martin Lindqvist, vd SSAB
Martin Lindqvist, vd SSAB Foto: Karin Nilsson

Plats 12: Bonusfest hos stålbolaget

Stålkoncernen SSAB betalar sin vd en osedvanligt hög lön i relation till bolagets storlek. SSAB:s börsvärde ligger på drygt 30 miljarder kronor, vilket är en tiondel av Ericssons, Volvos eller Nordeas.

Vd:n Martin Lindqvists ersättning står sig dock ganska väl i jämförelse, han fick en total ersättning på 21,7 miljoner kronor under 2018, en ökning med 4,5 miljoner kronor eller 25 procent jämfört med 2017.

Kursen i SSAB:s aktie rasade under året med 32 procent men bonusen för 2018 mer än fördubblades till 5,1 miljoner kronor mot 2,2 för 2017.

Lindqvists gör sitt tionde år som vd.

Nordeas vd vd Casper von Koskull
Nordeas vd vd Casper von Koskull Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Plats 11: Bäst betalde bankchefen – med flyttnota

Nordea är den klart största nordiska banken och vd Casper von Koskull är också med marginal den bäst betalde bankchefen med en total ersättning på 24,2 miljoner kronor under förra året. Det innebar en ersättning i nivå med 24,5 miljoner året innan, till viss del tack vare en stark euro (von Koskull får sin lön i euro).

Lite drygt hälften av ersättningen, 13 miljoner kronor, är fast lön och resten består av pension på 3,2 miljoner kronor och avsättning till Nordeas långsiktiga incitamentsprogram på 7 miljoner kronor.

Annons
Annons

Johan Dennelind vd Telia

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 1

Casper von Koskull hamnar högst bland topp-vd:arna när det gäller summan för ”övriga förmåner”. Nordeachefens ersättning för övriga förmåner sköt i höjden på grund av att han flyttade från Sverige till Finland och det landade totalt på 1 miljon kronor.

Eftersom Nordea under delar av fjolåret hade huvudkontoret i Stockholm är von Koskull med på listan.

Johan Dennelind vd Telia
Johan Dennelind vd Telia Foto: Tomas Oneborg

Plats 7–10: Svag löneutveckling för Teliachefen

Fyra börsbolagschefer har kammat hem 25 miljoner kronor för fjolåret.

Plats 10: Johan Dennelind vd Telia: 24,7 miljoner

Plats 9: Jonas Samuelson vd Electrolux: 25,3 miljoner

Plats 8: Nico Delvaux vd Assa Abloy: 25,7 miljoner

Plats 7: Magnus Groth vd Essity: 25,9 miljoner kronor

Den mest namnkunnige av dessa, Johan Dennelind, hör till dem med den svagaste löneutvecklingen under 2018. Den fasta lönen steg med i dessa sammanhang blygsamma 900 000 kronor till 17,8 miljoner och den totala ersättningen ökade med en dryg miljon till 24,7 miljoner kronor. Dennelind har ingen bonus, varken kortsiktig eller långsiktig.

Electrolux vd Jonas Samuelsson fick en rejäl lönesänkning på grund av en betydligt lägre bonus för 2018: 2,2 miljoner jämfört med 8,5 miljoner kronor för 2017.

Magnus Groth övergick under 2017 från att vara vd i SCA till vd i det avknoppade, och betydligt mindre, Essity. Groth fick ett lönelyft på 1 miljon kronor till 13 miljoner men fick sin totala ersättning under året sänkt från 27,3 miljoner till 25,9 miljoner kronor.

Annons
Annons

SKF:s vd Alrik Danielson

Foto: Björn Larsson RosvallBild 1 av 2

Sandviks vd Björn Rosengren

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2

Nico Delvauxs årsersättning är egentligen högre eftersom den endast gäller nio och en halv månad, han tillträdde i mars 2018. Det finns därmed ingen jämförelse med 2017.

SKF:s vd Alrik Danielson
SKF:s vd Alrik Danielson Foto: Björn Larsson Rosvall

Plats 6: Lönelyft och kursras

SKF:s Alrik Danielson hade ett bra år lönemässigt med ett med ett lyft för den fasta lönen på 10 procent till 13,8 miljoner kronor. Total ersättning hamnade precis över 30 miljoner, en ökning med 10,6 procent jämfört med 2017.

Vid sidan av den fasta lönen var det främst tack vare en höjning av bonusen från 6 miljoner till 7,7 miljoner kronor. Avsättningen till vd:s långsiktiga incitamentsprogram sjönk däremot till 3,7 miljoner kronor.

SKF:s aktiekurs sjönk under året med 26 procent.

Sandviks vd Björn Rosengren
Sandviks vd Björn Rosengren Foto: Tomas Oneborg

Plats 5: Fem miljoner till pensionen för Sandvikchefen

En rejäl dos LTIP (långsiktigt incitamentsprogram) gjorde att Sandviks vd Björn Rosengren kvalade in bland topp fem i börsens löneliga.

Hans totala ersättning steg med 2,7 miljoner kronor till 38,5 miljoner, varav det långsiktiga incitamentsprogrammet stod för 9,7 miljoner kronor (2017: 6,9 miljoner).

Annons
Annons

Ericssons vd Börje Ekholm

Foto: Christine OlssonBild 1 av 2

Alex Schneiter, vice vd, Ian Lundin, vd, och Henrika Frykman, företagsjurist, inför oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma på Grand Hotel i Stockholm 2017.

Foto: Fredrik SandbergBild 2 av 2

Rosengrens fasta lön steg med 1,1 miljoner kronor till 14,8 miljoner kronor medan bonusen sjönk till 8,5 miljoner kronor från 10 miljoner kronor året innan. Pensionsavsättningen var 5,3 miljoner jämfört med 5,1 miljoner året innan.

Ericssons vd Börje Ekholm
Ericssons vd Börje Ekholm Foto: Christine Olsson

Plats 4: Stark resa på börsen gav bonusfest

Börsens fjärde mest välavlönade vd under 2018 är den som kan skryta med den starkaste kursutvecklingen, Börje Ekholm på Ericsson.

Ericssonaktien steg med 44 procent under året vilket bidrog till att Ekholm kunde tredubbla sin långsiktiga bonus (long term incentive) från 6 miljoner till 18 miljoner kronor.

Grundlönen steg samtidigt med 1 miljon kronor till 15,4 miljoner och pensionsavsättningen var 7,9 miljoner kronor mot 6,1 miljoner för 2017. Övriga förmåner var 420 000 kronor (320 000).

Total ersättning för 2018 steg därmed med 55 procent till 42 miljoner kronor (27 miljoner kronor för 2017). Det är också ett rejält snäpp uppåt jämfört med Börje Ekholms toppnotering under hans tio år på Investor; 2014 fick han en total ersättning från Investor på 26,6 miljoner kronor.

Lyftet för Ekholms ersättning under 2018 beror till viss del på att han påbörjade sin anställning två veckor in på 2017, och därmed inte hade ett fullt anställningsår.

Alex Schneiter, vice vd, Ian Lundin, vd, och Henrika Frykman, företagsjurist, inför oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma på Grand Hotel i Stockholm 2017.
Alex Schneiter, vice vd, Ian Lundin, vd, och Henrika Frykman, företagsjurist, inför oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma på Grand Hotel i Stockholm 2017. Foto: Fredrik Sandberg
Annons
Annons

Martin Lundstedt, vd Volvo

Foto: Emma-Sofia Olsson Bild 1 av 1

Plats 3: Oljebolagets vd fick 26 miljoner – incitamentsprogram

Lundin Petroleum, med utvinning på den norska kontinentalsockeln, är ett av Europas största privatägda oljebolag. Vd Alex Schneiter har de senaste åren lett arbetet med en viktig produktionsstart av ett nytt fält i Nordsjön.

Schneiter har uppenbarligen gjort ett bra jobb, hans totala ersättning ökade under 2018 med motsvarande drygt 7 miljoner kronor till knappt 43 miljoner kronor (Schneiters lön sätts i dollar).

Mer än hälften av ersättningen, knappt 26 miljoner kronor (18,7 miljoner 2017), gäller bolagets långsiktiga incitamentsprogram och är alltså inte en kontant ersättning. Schneiters grundlön och bonus är totalt 15 miljoner kronor, oförändrat mot 2017, och avsättning för pension var 1,5 miljoner.

Martin Lundstedt, vd Volvo
Martin Lundstedt, vd Volvo Foto: Emma-Sofia Olsson

Plats 2: Volvochefen i lönetoppen, men sämre än 2017

Börsvärdet för lastvagnstillverkaren Volvo är 300 miljarder kronor - vilket gör Volvochefen Martin Lundstedt till en av börsens absolut tyngsta vd:ar. Det märks också i lönekuvertet.

Lundstedt fick under 2018 en fast lön på 14,6 miljoner kronor samt en bonus 12,5 miljoner kronor, att jämföra med 13,1 respektive 12,9 miljoner kronor 2017. Lägger man till pensionsavsättningar på 6,1 miljoner och en långsiktig bonus på 10 miljoner kronor blir facit för 2018 43,5 miljoner kronor.

Det är marginellt lägre än vad Lundstedt fick under 2017, då den totala ersättningen landade på 44 miljoner kronor.

Annons
Annons

Ola Rollén, vd Hexagon 

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 2

Pascal Soriot, vd AstraZeneca

Foto: Adam Ihse/TTBild 2 av 2

Volvos aktiekurs föll med 24 procent under 2018.

Ola Rollén, vd Hexagon 
Ola Rollén, vd Hexagon  Foto: Tomas Oneborg

Plats 1: Hexagonchefen toppar listan – för svenska börsen

Industrikoncernen Hexagon klarade sig förhållandevis bra på börsen jämfört med andra industribolag men för vd Ola Rollén var 2018 ett privatekonomiskt helt lysande år.

Hans totala ersättning ökade med 25 procent till motsvarande 52 miljoner kronor. Både den fasta och den rörliga ersättningen – populärt kallat bonus – ökade. Den fasta lönen med 23 procent till drygt 30 miljoner kronor medan bonusen höjdes med 23 procent till 15 miljoner kronor. En mindre del av detta beror på en starkare euro.

Vid sidan av fast och rörlig ersättning gjordes pensionsavsättningar på drygt 6 miljoner kronor.

Den totala ersättningen på 52 miljoner kronor innebar ett lyft på nära 12 miljoner kronor jämfört med 2017.

Smolk i bägaren för Ola Rollén är att han fortfarande är föremål för misstankar om insiderbrott i Norge. Den norska åklagaren Marianne Steensen Bender har överklagat förra årets friande dom och en ny prövning väntas under våren.

Pascal Soriot, vd AstraZeneca
Pascal Soriot, vd AstraZeneca Foto: Adam Ihse/TT
Annons
Annons

Hans Vestberg, numera vd Verizon

Foto: Pontus HöökBild 1 av 1

131 miljoner kronor i ersättning - för AstraZenecas vd

Nu finns ju stora företag som är verksamma i Sverige men där huvudkontoret ligger i andra länder. Särskilt ett läkemedelsföretag sticker ut med en ytterst välbetald vd.

Utom tävlan i löneligan syns Astrazecenas vd Pascal Soriot. Astrazeneca är inte längre svenskt, huvudkontoret ligger i Cambridge i Storbritannien, men bolaget har fortfarande många aktieägare och anställda i Sverige.

Pascal Soriots ersättning under 2018 ligger långt över vad hans svenska motsvarigheter fick, vilket delvis kan bero på bolagets storlek. Börsvärdet är drygt 900 miljarder kronor, vilket är tre gånger mer än Ericssons.

Soriots totala ersättning under 2018 landade på motsvarande 131 miljoner kronor (lönen betalas ut i pund), en ökning från 115 miljoner året innan. Det som sticker ut är Soriots ersättning för det långsiktiga incitamentsprogrammet, här fick han motsvarande 89 miljoner kronor mot 74 miljoner året innan.

Den rörliga ersättningen ligger även den i topp: 21,6 miljoner kronor under 2018. Den fasta lönen var däremot i linje med flera svenska topp-vd:ar: 14,5 miljoner kronor.

Hans Vestberg, numera vd Verizon
Hans Vestberg, numera vd Verizon Foto: Pontus Höök

Dunderlönen: Tidigare Ericssonchefens revansch

Hans Vestberg rosade inte Ericssons aktieägare på slutet och fick lämna. Men nya jobbet som högsta chef för Verizon gör honom inte lottlös. Tvärtom.

Vestbergs sammanlagda ersättning från Verizon för 2018 blev 22.206.086 dollar, motsvarande drygt 204 miljoner kronor, skriver Dagens industri. Det gör honom till den bäst betalde svenske företagsledaren genom tiderna.

I det ingick en grundlön på nästan 11,4 miljoner kronor, en rak kontant bonus på 9,2 miljoner samt en ytterligare bonus på drygt 25,3 miljoner.

De riktigt stora pengarna låg dock i svenskens aktiebonus, som blev en tilldelning på aktier motsvarande ett värde på nästan 153 miljoner kronor.

Efter reklamen visas:
Mellan raderna TYSKLAND TEKNIKSATSAR PÅ TJEJER
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons