Annons

”Min drottning är borta” – så sörjer världen Franklin

Souldrottningen Aretha Franklins bortgång sörjs världen över på sociala medier. Här är kändisarnas minnesord.

Under strecket
Publicerad

1 / 8

Lisa Nilsson – ”Min drottning är borta”

My Queen is gone. Det finns inte ord nog att tacka och hylla denna kvinna för allt hon betytt för mig personligen och för soulmusiken i vår tid. Hon är den största och hon är odödlig. Allt finns kvar utom kroppen som inte orkade mer. Tack underbara gudinna! Så offantligt mycket roligt jag har haft med dig när du lärde mig det mesta jag behövde kunna. Inte minst definitionen av att vara kvinna - för mig. Ikväll hyllar vi dig på min konsert. Må trancendensen bli lika otvungen som en av dina wailningar. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ #arethafranklinrip #arethafranklin
Annons
Annons

2 / 8

Paul McCartney – ”Kommer leva med oss för alltid”

Den världsberömde soloartisten och före detta Beatles-medlemmen uppmanar alla på Twitter att minnas Aretha Franklins ”vackra liv, drottningen av våra själar och som inspirerade oss i många många år”.

”Hon kommer att vara saknad men minnet av hennes storhet som musiker och en fin människa kommer leva med oss för alltid, skriver Paul McCartney vidare på Twitter.

Annons
Annons

3 / 8

Hillary Clinton – ”Delade hennes anda och talang med världen”

”I dag sörjer jag Aretha Franklins bortgång som delade hennes anda och talang med världen. Hon förtjänar inte bara vår respekt utan också vår eviga tacksamhet för att ha öppnat våra ögon, öron och hjärtan. Vila i frid, min vän”, skriver den före detta amerikanske utrikesministern och presidentkandidaten på Twitter.

Annons
Annons

4 / 8

Zara Larsson – ”Oersättlig legend”

”Aretha Franklin var den enda jag ville lyssna på i bilen när jag växte upp. Jag bad alltid min mamma spela hennes musik. Vila i frid, drottningen av soul. En oersättlig legend”, skriver den svenske sångerskan på Twitter.

Annons
Annons

5 / 8

Michelle Obama – ”Fick tiden att stå stilla”

Franklin har uppträtt i Vita huset vid ett flertal tillfällen och den före detta presidenthustrun delar en bild på ett av dem. ”Hon fick tiden att stå stilla”, skriver hon och avslutar med att ”hon för alltid kommer vara vår drottning av soul”.

Annons
Annons

6 / 8

Elton John – ”Största soulartisten i vår tid”

”Aretha Franklins bortgång är ett hårt slag för alla som älskar riktig musik: musik från hjärtat, själen och kyrkan”, skriver den 71-årige brittiske musikern, sångaren och pianisten på Twitter. Han anser att Aretha Franklin som pianist var underskattad och berättar att hon var en av hans favoritpianister. Han skriver i ett annat inlägg att han ”älskade henne och hennes talang” och att hon var den största soulartisten i vår tid. Elton John delade födelsedatumet 25 mars med sångerskan och berättar även att det var något som betydde otroligt mycket för honom.

Annons
Annons

7 / 8

Kulturminister Alice Bah Kuhnke

Vi är många, födda i olika årtionden, på landsbygd liksom i tätort och i olika former och färger som påverkats av Aretha Franklins röst, de texter hon sjöng och musiken som bar henne. . För en liten brun flicka mitt i Småland, som ofta höll sig flytande men ibland föll ner i svarta hål av ensamhet och ofrivilligt utanförskap, gjorde hon h e l a skillnaden. Den där avgörande skillnaden. . Till hennes Think har jag så många gånger gråtit av sorg, andra gånger gråtit mig stark, starkare, starkast. . Tack Aretha. Vila i frid. . #arethafranklin . . #syntolkning: fotografi av Aretha Franklin från sr.se
Annons
Annons

8 / 8

Donald Trump – ”en fantastisk kvinna”

”Aretha Franklin, drottningen av soul, är död. Hon var en fantastisk kvinna med en fantastisk gåva från gud: hennes röst. Hon kommer vara saknad!”, skriver den amerikanske presidenten Donald Trump på Twitter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons