SvD Perfect Guide
Annons

”I hundparken samlas alla original”

Carl Waldekranz är grundare och vd för e-handelsföretaget Tictail.
Carl Waldekranz är grundare och vd för e-handelsföretaget Tictail.

IT-entreprenören Carl Waldekranz om en New York-helg med boxning, karaoke och drinkar på Ludlow.

Text: Linn Olsson - 23 september 2016

Mina helger ser ut på två sätt. Antingen stannar min flickvän Babba och jag i stan, eller så hyr vi ett ställe på landet och åker upstate. En härlig grej med New York är att det är så lätt att fly staden om man känner för det. Bara en timme norrut finns en natur som påminner väldigt mycket om Sverige.

Den här helgen stannar vi i stan. Jag gillar att hänga kvar på jobbet en stund på fredagar. På Tictails kontor på Lower East Side har vi en enorm takterrass där alla samlas efter jobbet. Antingen grillar vi eller så beställer vi mat och blandar margaritas. Efter ett tag kommer kollegornas vänner förbi och terrassen förvandlas till ett enda stort fredagshäng. Efter några timmar droppar folk av.

Vi smiter iväg till Ludlow som har superbra cocktails. Har tröttnat på att klubba, det är softare med lite mindre häng där man faktiskt kan prata med varandra. På vägen hem går vi förbi utanför restaurangen Lucien. När jag var nyinflyttad till New York för två år sen ramlade jag in där av en slump. En i sällskapet beställde filet mignon och trots att jag vid den tiden var vegetarian var jag tvungen att smaka. Efter den upplevelsen insåg jag att det var omöjligt att fortsätta inte äta kött – det var så jävla gott.

Annons
Annons

Babba har lurat i mig att vi ska börja boxas så när vi vaknar på lördag morgon går vi direkt till Work Train Fight. Har man byggt upp frustration under veckan är boxning det bästa sättet att tömma huvudet. Efteråt kan man knappt gå för att man är så slut.

Lite längre bort på gatan ligger Lafayette. De har inte bäst mat – men vissa rätter är kanon och lokalen jättefin. Framförallt har de superbra service. Vi beställer deras höjdarrätter – hamburgare och lemon pancakes. I New York finns hur mycket som helst att se, men det jag uppskattar mest är att hitta stamställen.

I New York finns hur mycket som helst att se, men det jag uppskattar mest är att hitta stamställen.

Vi möter några kompisar och promenerar ner till Soho. Nedre östra sidan av Manhattan är min favoritdel. Lite smutsigare, lite roligare och lite mer improviserat. På kvällen går vi till en karaokebar. Jag är usel på att sjunga men tycker det är löjligt roligt. Mitt paradnummer är Rihannas ”Bitch better have my money”. Det går sådär med rappen i mitten men helheten blir ändå rätt bra.

På söndagen väcks jag av vår bostonterrier Blue. På vägen till hundparken köper vi kaffe och varsin acai bowl på Juicy Luicy. Innan vi skaffade hund gick jag ofta hit när jag var bakis. Det finns något rogivande i att se hundar leka, ett organiserat kaos, som att stirra in i en brasa. Och Blue är min biljett in. I hundparken samlas många New York-original. De flesta har helt otroliga historier att berätta och många har bott i East Village långt innan det blev vad det är idag. För mig är de här originalen själva essensen av staden och jag älskar att lyssna på alla livsöden.

Det finns något rogivande i att se hundar leka, ett organiserat kaos, som att stirra in i en brasa.

Vid sextiden går jag en sväng till kontoret. Under veckorna har jag så mycket möten och många som drar i mig men på söndagskvällarna är det helt tyst på mailen och jag hinner jobba undan allt till måndag. Kommer hem klockan nio. Vi beställer indiskt från Masalawala och sätter på ett avsnitt av The night of innan vi går och lägger oss.

Annons