SvD Perfect Guide
Annons

Min helg: ”Jag går till Tiffany’s och ser på juveler”

Journalisten Martina Bonnier lever New York-drömmen med bagels, Soulcycle och lyxigt vårmode.

Text: Hugo Rehnberg - 18 juli 2019

På fredagseftermiddagen lämnar jag mitt kontor i Midtown och promenerar till Upper East där jag bor. Det blir en bra promenad på 40 kvarter och jag börjar längs Femte avenyn som känns väldigt New York med massor av folk, både locals och turister. Jag kollar de stora lyxiga butikerna för idéer och inspiration. Det är extra kul att se vad som kommer från catwalken och ut i butik. Idag går jag in på Gucci och Dolce & Gabbana, som ligger bredvid varandra, och Tiffany’s eftersom jag skriver om juveler. Men jag älskar också själva promenaden – alla intryck och människor är bättre än en Broadwayshow. Energin som pumpar gör att man vill bo här.

Till middag köper jag dumplings till mig och min dotter Mildred. Hon är med i skolans dramagrupp och slutar vid sju. Om man ska köpa mat måste man bort mot Lexington eller Tredje avenyn, där ligger mer restauranger, mataffärer och delis. På Madison kostar allt fyra gånger så mycket. Efter maten kollar vi på mitt favoritprogram Shark tank. Det är som Draknästet och man lär sig så mycket om företagande. Jag är helt hooked.

Annons
Annons

Lördag morgon ligger jag kvar i sängen, för jag gillar att sova. Lika mycket som New York ger energi, tar stan energi. Sen tar min dotter och jag tunnelbanan från 77:e gatan ner till SoHo och tittar i småbutiker. Jag tar gärna en sväng på Metropolitanmuseet men idag hinner vi bara med bokhandeln. Fortsätter till Paper Source där jag köper brevpapper och korrespondenskort. Ett skrivet brev är den finaste presenten.

I New York har jag fyra stora garderober men lägst modegrad har jag hemma – jag ställer mig inte och lagar mat i en dräkt eller finklänning. Jag kan absolut ha på mig träningsbyxor. Det är lite den amerikanska livsstilen med snajdiga gympakläder, för då är man antingen på väg, eller ser ut som om man är på väg, till någon träningsaktivitet.

På kvällen går jag ut och tar en drink med några grannar. Vi går till The Mark, hotellet, som ligger nära och jag beställer en Aperol spritz eftersom det är lite sommar i luften. Vi äter på Kappo Masa, en asiatisk restaurang på Madison. Jag säger bara att jag är vegetarian och inte tål vitlök så fixar köket biffen.

På söndagsmorgonen går jag och tränar på Soulcycle. Det är som spinning men i ett mörkt rum med tända ljus. Jag försöker träna sex gånger i veckan. I New York ska alla ha sin kaffe från sitt speciella ställe och alla ska ha sitt bagelställe, mitt ligger på Lexington och 84:e, Tal Bagel. De har tusen sorter men jag tar bara cream cheese, så jag är urtråkig.

Instagram kallar och svenska designern Maria Westerlind har skickat en våroutfit. Jag tänker ut vad jag ska ha för skor, om jag ska ha någon jacka, om jag ska plåta i parken, på gatan eller något fik. Vem som tar bilderna? Den som står närmast. Det kan bli en gubbe på hörnet och funkar det inte tar man nästa person. Men idag har jag tur och min dotter är fotograf.

Sedan rundas helgen av med middag med svenska vänner på Sant Ambroeus, min favorititalienare, där jag äter en sallad med kronärtskocka och spaghetti pomodoro.

Annons