SvD Perfect Guide
Annons

”Yogapassen är som terapi”

Helena Hasselman Larsson är creative director på skönhetsbolaget Björk & Berries.
Helena Hasselman Larsson är creative director på skönhetsbolaget Björk & Berries. Foto: Robin Vasseghi

Creative directorn Helena Hesselman Larsson renoverar, badar vedbastu och fyndar på Gustavsbergs porslinsfabrik.

Text: Linn Olsson - 3 juni 2016

Fredagar är veckans bästa dag. Folk är glada och stämningen är avslappnad. Jag avrundar eftermiddagen på Stockholms Matmarknad där jag har möte med Björk & Berries föräldralediga ägare Isabelle. Matmarknaden har för övrigt hjälpt oss dekorera nya Björk & Berries-butiken i Sturegallerian med vildvuxna vårblommor.

Min syster har precis fyllt jämnt och på kvällen firar vi henne med middag på PA & Co. Vi beställer råraka, röding, biffsallad och annat gott som vi delar på. En barndomsvän jobbar på PA och det känns nästan som att komma hem till henne. Det blir en lång middag med mycket skratt och livliga diskussioner. Efteråt cyklar jag hem till Hornstull för att kunna njuta lite till av den vackra vårkvällen. Jag cyklar nästan överallt. Har läst någonstans att cyklandet frigör endorfiner och jag kan intyga att det stämmer. Tar vägen via Söder Mälarstrand och beundrar det upplysta Rådhuset på andra sidan Riddarfjärden.

På lördag morgon vaknar jag tidigt utan att ha ställt klockan. Hinner till ett yogapass på Inbalance vid Mariatorget. Passen fungerar som en sorts terapi för mig och är en perfekt start på helgen.

Annons
Annons

Äter ofta lördagsfrukost ihop med mina kompisar. Idag ses vi på Café dello sport vid Högalidsparken. Där serveras jättegott kaffe och genuin italiensk cafémat som grillade focaccias.

Eftersom min sambo och jag ska ut till landet på Värmdö går jag även förbi Kate’s Organic Market som ligger i vårt hus. De har enbart ekologiska varor och jag plockar på mig middagsmat och andra nödvändigheter.

Det är skönt att lämna stan och komma ut i naturen. Vi renoverar lägenheten och gör det mesta själva, vilket är jättekul men det tar tid och ibland behöver man en paus från kaoset.

På vägen ut till Värmdö stannar vi på Deselius konditori och bunkrar upp med bullar och bröd. Passar även på att svänga förbi Gustavsbergs porslinsfabrik. Hittar en Stig Lindeberg-kopp från serien Berså utan större skador som jag slår till på.

På landet ägnas de första timmarna åt att få igång vedbastun. Vi samlar och hugger ved för att få igång en bra brasa. Efter en stund i bastun slänger vi oss skrikande i det iskalla vattnet och panikskyndar sedan tillbaka in i värmen.

Efter en stund i bastun slänger vi oss skrikande i det iskalla vattnet och panikskyndar sedan tillbaka in i värmen.

Kvällen avslutas i soffan framför en klassiker – italienska Cinema paradiso. Jag somnar en kvart in i filmen.

**Sover ut på **söndag morgon. På förmiddagen tar vi en promenad och petar även lite i rabatterna innan vi ger oss iväg till min sambos familj i Bredäng för att äta lunch. Vi är bara sju personer men de har lagat mat för 20. Det bjuds på kurdiska och persiska rätter i överflöd och vi äter tills vi inte kan röra oss.

När vi kommer hem några timmar senare känner jag ett behov av att komma ut. Vi bor mitt emot Långholmen – en av mina favoritplatser i Stockholm. Promenerar över bron och går förbi Stora Henriksvik. Det är ganska öde och jag strosar omkring en stund.

Trots den enorma lunchen blir vi ändå hungriga framåt kvällen. Går till Helens Sushi i kvarteret och äter middag. Avslutar kvällen med renoveringsfix. Borrar och skruvar tills jag blir för trött för att stå emot sömnen.

Annons