X
Annons
X

Ministern rasar mot könsdiskriminering

TT
"Det är sorgligt att matchen spelas i ett islamskt land där kvinnor inte får komma in på arenan", säger Matteo Salvini, Italiens vice premiärminister, om supercupen mellan Juventus och Milan. Arkivbild. Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT

Juventus och Milans möte i supercupen på onsdagen omges av kritik.

Italiens vice premiärminister Matteo Salvini är den senaste i raden som ogillar beslutet att matchen spelas saudiska Jidda.

– Det är sorgligt att matchen spelas i ett islamskt land där kvinnor inte får komma in på arenan, säger Salvini, som själv inte kommer vara på plats för att se finalen mellan två av landets största fotbollsklubbar.

Annons
X

Serie A:s ordförande Gaetano Micciche försvarar dock valet av spelort.

– Fram till i fjol var kvinnor inte tillåtna att vara på sportarrangemang. Vi jobbar för att alla kvinnor ska få tillgång till hela läktaren nästa gången vi spelar i Saudiarabien, säger han.

I Saudiarabien har det tidigare varit förbjudet för kvinnor att gå på fotboll, men ett antal arenor har numera sektioner för kvinnliga supportrar. Under supercupen är det endast familjesektionerna som är öppna för kvinnor.

Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X

"Det är sorgligt att matchen spelas i ett islamskt land där kvinnor inte får komma in på arenan", säger Matteo Salvini, Italiens vice premiärminister, om supercupen mellan Juventus och Milan. Arkivbild.

Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X