Annons

Ministern skulle göra te – sedan bröt stormen ut

Storbritanniens finansminister Rishi Sunak skulle bara göra en kopp te. Det räckte för att starta en twitterstorm riktad mot varumärket Yorkshire Tea.
Storbritanniens finansminister Rishi Sunak skulle bara göra en kopp te. Det räckte för att starta en twitterstorm riktad mot varumärket Yorkshire Tea. Foto: George Cracknell Wright/TT

Storbritanniens största temärke, Yorkshire Tea, är i blåsväder och arga britter hotar med bojkott. Allt började när Storbritanniens konservativa finansminister lade ut en bild från de senaste budgetsamtalen.

Under strecket
Publicerad

I ett Twitterinlägg visar den sedan en dryg vecka tillbaka nya finansministern, Rishi Sunak, hur han tar en te från en rejäl säck med te från Yorkshire Tea.

”Inget går upp mot en riktigt bra Yorkshire-brygd”, skriver den leende ministern som tog uppdraget efter att hans föregångare Sajid Javid dramatisk avgick den 13 februari.

Det var då Twitterstormen började och temärket har fått gått ut och be folk att vara lite vänligare.

”Det har varit en jobbig helg”, skriver företaget på Twitter.

”Vi har spenderat de senaste tre dagarna med att svara rasande anklagelser och rop på bojkott. För några så är vårt te för evigt förstört när någon som de inte gillar dricker det och de har låtit oss veta att de verkligen tycker så också.”

Annons
Annons

Företaget har tvingats förklara att britter av alla politiska färger dricker deras te – och att även Labourleadaren Jeremy Corbyn poserat med en lika stor säck Yorkshirete.

Vidare ber bolagets twitteransvarige, ”personen som har svarat på alla dessa tweets”, personer att komma ihåg att det sitter en människa bakom även de mest anonyma bolagskonton.

Te och den centrala rollen det spelar i brittisk kultur gör det till ett ytterst känsligt ämne för britter.

Under 2018 så stormade det för både Yorkshire Tea och deras största konkurrent, PG Tips, när det framkom att deras tepåsar innehöll plast och inte kunde komposteras.

Då introducerade Yorkshire Tea en ny nedbrytbar och plastfri version – bara för att få klagomål att den inte höll måttet och gick sönder i kokande vatten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons