X
Annons
X

Chokladpudding kan vara orsaken till sjukdomsfallen

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linnea Järkstig / Omni
Publicerad

Det är oklart vad som fått fem elever på en skola på Lidingö att föras till sjukhus på grund av akut sjukdom. Men nu misstänker man att det kan röra sig om en matförgiftning från alla hjärtans dag-chokladpudding, skriver Aftonbladet.

– Jag vet att barnen har ätit chokladpudding men vet inte om det beror på det. Det får miljö- och hälsoenheten titta på, säger Daniel Broman, tillförordnad stadsdirektör på Lidingö, till tidningen.

Eleverna drabbades av uppsvullna halsar och tappad känsel i kroppen. Först misstänktes ett gasläckage, men den möjligheten kunde tidigt uteslutas.

Annons
X
Broman: ”Det får miljö och hälsoenheten titta på, och ta prover på mat som eleverna ätit. De finns på plats och gör sina procedurer” aftonbladet.se Föräldern: Kunde inte ens prata, hade problem att andas och ingen känsel i kroppen svt.se
Larmet kom på eftermiddagen aftonbladet.se En förälder som Aftonbladet talat med säger att flera ambulanser är på plats expressen.se Polisen är på plats och biträder räddningstjänsten tt.omni.se
Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X