Annons

Misstänkt coronafall i Blekinge – isoleras

Mannen är just nu isolerad på Blekingesjukhuset i Karlskrona.
Mannen är just nu isolerad på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Foto: Sverker Berggren/Region Blekinge

En man i Blekinge testas nu misstänkt för att bära på coronaviruset. Men provsvaret blir inte klart förrän på onsdagen.

Under strecket
Publicerad

Ett nytt misstänkt fall av coronaviruset utreds just nu i Blekinge, vilket BLT var först att berätta om. Mannen har under de senaste två veckorna varit på resa i Kina och har efter hemkomsten insjuknat med lättare luftvägssymptom.

– Eftersom mannen varit i Kina de senaste fjorton dagarna är hans symptom intressanta. Han har feber, hosta och halsont men är inte allvarligt sjuk, säger Bengt Wittesjö som är smittskyddsläkare i Region Blekinge.

I väntan på provresultat som väntas komma under onsdagen är mannen isolerad på infektionskliniken på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Det sker automatiskt när det finns misstanke om eventuell smitta, enligt Bengt Wittesjö.

Bengt Wittsjö är övertygad om att man kan blåsa av misstanken om smitta under onsdagen.

– Det är det mest sannolika. Det mest troliga är ju att det handlar om vanlig influensa, men man kan aldrig utesluta något förrän vi analyserat provsvaren. Skulle det mot förmodan vara ett positivt svar startar vi smittspårningen, säger Bengt Wittesjö till SvD.

Hittills finns bara ett konstaterat fall i Sverige. Det handlar om en patient på Länssjukhuset Ryhov i Region Jönköping.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons