Annons

Moderat KU-anmäler Löfven – trams enligt S

Moderaterna KU-anmäler Stefan Löfven (S) efter ett uttalande i en intervju med Sveriges Radio. Arkivbild.
Moderaterna KU-anmäler Stefan Löfven (S) efter ett uttalande i en intervju med Sveriges Radio. Arkivbild. Foto: Sören Andersson/TT

Den moderata riksdagsledamoten Edward Riedl anmäler statsminister Stefan Löfven (S) till konstitutionsutskottet (KU) efter ett uttalande om coronatester, rapporterar Aftonbladet.

S anser att anmälan är tramsig.

Under strecket
TT
Publicerad

Enligt Moderaterna har Löfven i en intervju med Sveriges Radio vilselett allmänheten om testning av covid-19 när han felaktigt hävdade att regionerna ansvarar för att testa alla fyra prioriteringsgrupper.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Riedl i KU-anmälan enligt Aftonbladet.

Annelie Karlsson, gruppledare för (S) i riksdagen, menar att M ägnar sig åt oväsentligheter.

"När vanligt folk oroar sig för om jobbet ska försvinna eller för att någon i familjen ska bli smittad, ägnar sig Moderaterna åt trams. Vi är mitt uppe i en pandemi, och vårt gemensamma fokus borde även i fortsättningen vara att hindra smittspridning, säkra resurser till sjukvården och rädda jobb och företag. Jag blir ärligt talat besviken över att Moderaterna vill flytta debatten till att handla om något annat, även om jag kanske inte är helt förvånad", skriver hon i en kommentar till TT.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons