Annons

Modo tappade poäng – Timrå allt närmare

David Åslin sänkte Patrik Bartosak – och sedan topplaget Modo.

Med Vita Hästens 6–4-seger, samtidigt som tabelltrean Timrå vann stort mot Almtuna, tätnar kampen om platsen i den hockeyallsvenska finalen.

Under strecket
TT
Publicerad

Tränaren Björn Hellkvists Modo förlorade bortamötet med Vita Hästen. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Tränaren Björn Hellkvists Modo förlorade bortamötet med Vita Hästen. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT
Tränaren Björn Hellkvists Modo förlorade bortamötet med Vita Hästen. Arkivbild.
Tränaren Björn Hellkvists Modo förlorade bortamötet med Vita Hästen. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

Christopher Fish satte 3–3 efter 19.03 av tredje perioden och skickade sedan in en retur till 4–3 56 sekunder senare.

Men Vita Hästen var inte färdiga där.

David Åslin – som tidigare i matchen hamnade i fokus av en annan anledning – gjorde 5–3 innan Fish distinkt skickade in sitt tredje mål till 6–4.

Modo, som ledde med 1–0 och 3–2, tappade därmed viktiga poäng i kampen om platsen till den hockeyallsvenska finalen mot Björklöven.

Och inte blev situationen bättre av att tabelltrean Timrå, som även jagar finalplatsen, krossade Almtuna med hela 11–1 – Jonathan Dahlén med fyra mål – och nu är uppe på samma poäng som Modo och dessutom putsade till målskillnaden rejält.

– Vi vet att vi måste göra vårt jobb. De (Timrå) är starka nu och det gäller att vi vinner de matcher som är kvar, sade Modos Henrik Björklund till C More.

– Det är bara att gilla läget och just nu ligger vi före.

För Örnsköldsvikslaget lär det dessutom finnas oro kring Patrik Bartosak.

Den tjeckiske förstemålvakten tvingades nämligen avbryta matchen i slutet av första perioden efter att en huvudtackling från David Åslin.

– Han mår inte bra. Det är en checking to the head från blindside. Han är helt out, sade Modo-tränaren Björn Hellkvist till C More och kritiserade reglerna.

– Vi dömer bort en massa mål i svensk ishockey för offside i målgården bara om man petar på målvakten, och tror att vi skyddar målvakterna på det.

– Men en solklar pååkning och en checking to the head med en uppåtgående rörelse inne i målgården. Det är inte matchstraff? Jag blir inte klok på det här, det är helt sjukt.

Åslin fick 2+10 minuter för förseelsen och var tillbaka i spel i andra perioden, och satte sedan Vita Hästens 5–3 efter 5.57 av tredje perioden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons