Annons

Moskva avvisar uppgifter om Salisburymisstänkt

Anatolij Tjepiga (till vänster) och "Aleksandr Petrov" pekas ut av Storbritannien som skyldiga till nervgiftsattacken på den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal i Salisbury. Arkivbild
Anatolij Tjepiga (till vänster) och "Aleksandr Petrov" pekas ut av Storbritannien som skyldiga till nervgiftsattacken på den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal i Salisbury. Arkivbild Foto: RT channel video/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Moskva tillbakavisar rapporten som säger sig kunna identifiera en av de två män som Storbritannien misstänker för nervgiftsattacken i den brittiska staden Salisbury i mars.

Enligt rapporten, som har publicerats av den undersökande journalistgruppen Bellingcat, är den man som sagt sig heta Ruslan Bosjirov en rikligt dekorerad överste i den ryska militära underrättelsetjänsten GRU och heter egentligen heter Anatolij Tjepiga.

Maria Zacharova som är talesperson för det ryska utrikesdepartementet skriver på Facebook att det inte finns några bevis för uppgifterna och att rapporten "bara är ett sätt att avleda uppmärksamhet från huvudfrågan: Vad hände i Salisbury?"

Kremls talesperson Dmitrij Peskov säger att man tagit del av Bellingcats rapport men att Kreml håller fast vid sitt tidigare uttalande om att de två männen är "civila".

"Många människor liknar varandra", svarar Peskov när han får frågan om likheterna mellan Bosjirov och ett fotografi av Tjepiga som publicerats i rapporten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons