Annons

MP: Säkerställer att SD inte får något inflytande

Moderaternas Anna König Jerlmyr tillsammans med Miljöpartiets Daniel Helldén vid fredagens pressträff.
Moderaternas Anna König Jerlmyr tillsammans med Miljöpartiets Daniel Helldén vid fredagens pressträff. Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Nina Latvala / Omni
Publicerad

Samarbetet mellan Alliansen och Miljöpartiet ”säkerställer att Sverigedemokraterna inte ges inflytande i Stockholm”. Det säger MP:s gruppledare Daniel Helldén på fredagens pressträff, enligt TT.

M:s gruppledare i Stockholm, Anna König Jerlmyr, beskriver samtalen mellan partierna som ”produktiva och intensiva” i syfte att få till stånd en ”stabil och långsiktig majoritet”.

– Vi kommer att se ett annat konjunkturläge, då är det viktigt att vi har stabila förutsättningar med en budget i balans, säger hon.

Daniel Helldén menar att MP kommer att använda sin position till att inrätta en ”ny klimatmiljard för att göra satsningar i staden”, satsa på en lokal koldioxidbudget, fler solceller och återbruk i hela staden.

”Har valt att ingå ett grönblått samarbete”tt.omni.se
M, L, C, KD och MP medverkar alla på pressträffenaftonbladet.seSvD: Grönblåa majoriteten får åtta landstingsråd och oppositionen får fyrasvd.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons