X
Annons
X

MP:s hårda krav på Löfven: Kraftiga klimatåtgärder

Det har blivit dags för Miljöpartiet att redovisa sina krav för ett regeringssamarbete. På Aftonbladet Debatt skriver partiets språkrör att MP är beredda att gå med på skattesänkningar för att få till ett blocköverskridande samarbete.

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin.
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin. Foto: Anders Wiklund/TT

Främst handlar MP:s krav om kraftfulla klimatåtgärder.

En regering med MP:s stöd måste bland annat fokusera på skattehöjningar för miljöskadlig verksamhet. Det skriver språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin på Aftonbladet Debatt.

”För att det ska bli möjligt att ta oss ur fossilberoendet krävs att ett antal politiska klimatreformer blir verklighet. Det är våra centrala ingångar i regeringssamtalen. Sverige behöver till exempel en bred skattereform med grön skatteväxling, där skatten höjs på miljöskadlig verksamhet och sänks på exempelvis arbete”, skriver språkrören.

Annons
X

Samtidigt visar partiet upp en kompromissvillig sida när det kommer till Centerpartiets och Liberalernas krav på skattesänkningar. I debattartikeln öppnar Fridolin och Lövin upp för skattesänkningar i ett kommande budgetsamarbete.

”Vi är beredda att lyssna på andra partier, ta ansvar och göra kompromisser för att Sverige får en regering. Miljöpartiet prioriterar inte sänkta skatter för de rikaste, men i det läge vi är så kommer den ekonomiska politiken innehålla också sådant som är viktigt för andra partier.”

Språkrören skriver vidare att de är medvetna att förhandlingar likt dessa medför ”ett givande och tagande” mellan partierna, men att det viktigaste för Miljöpartiet är att den nya regeringen har en ”tillräckligt bra politik” när det kommer till klimat och medmänsklighet.

”Vi går in i mötesrummen med målet att det är dit förhandlingarna ska leda, och med inställningen att vi är ett av flera partier som gemensamt kan ta ansvar för Sverige.”, skriver Fridolin och Lövin.

Annons
X
Annons
X
Annons
X

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin.

Foto: Anders Wiklund/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X