Annons

MSF larmar om stängt Jemen

En bild från Jemens delvis sönderbombade huvudstad Sanaa, tagen nära landets försvarsdepartement.
En bild från Jemens delvis sönderbombade huvudstad Sanaa, tagen nära landets försvarsdepartement. Foto: Hani Mohammed/AP/TT
Under strecket
TT-AP
Publicerad

Den internationella hjälporganisationen Läkare utan gränser (MSF) varnar för att man varken kan skicka livsavgörande medicin eller annan hjälp till den nödlidande befolkningen i och omkring Jemens huvudstad Sanaa. Detta eftersom den saudiskledda allians som bekämpar landets Huthirebeller inte gett dem tillåtelse att landa i Sanaa.

MSF gläds åt att hamnen i staden Aden i dagarna öppnade igen, men säger att det är långt ifrån tillräckligt om man ska distribuera medicinsk nöjhjälp i det krigshärjade landet.

Saudiarabien stängde den 6 november landets gränser efter att en robot avfyrats mot dess huvudstad Riyad från Jemen.

Jemen har härjats av inbördeskrig sedan hösten 2014 då Huthirebellerna började inta huvudstaden Sanaa och störtade president Abd Rabbu Mansur Hadi. Regeringen flyttade sedermera sitt säte till Aden. Konflikten har utvecklats till en kraftmätning mellan Iran, som stöttar Huthirebellerna, och den saudiskledda koalition som stöder Hadi. Närmare 10 000 personer har dödats, varav många civila.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons