Annons

Maria Ludvigsson:När löpet är själva målet

Foto: Dagens Samhälle
Under strecket
Publicerad

Om det inte varit för några frågor från ett par journalister i Stockholm hade Kerstin Franzen från Sollefteå sannolikt inte varit mer känd i dag än i förrgår. Hon är gruppledare för Moderaterna i stadens kommunfullmäktige, en grupp som utöver henne själv utgörs av fyra personer.

När tidningen Dagens Samhälle ville skapa rubriker inför Moderaternas konferens som hålls i Karlstad i helgen, gjordes enkätundersökning som besvarades av 148 moderata kommunpolitiker (DS 22/3). Sju (7) av dessa nämnde frågan om partiledarbyte, vilket Dagens Samhälle tog som intäkt för att sätta rubriken ”M-toppar kräver ny partiledare”. Kerstin Franzen är alltså en av dessa ”toppar”.

M-toppar? Kräver ny partiledare? Kom igen! Samma Franzen intervjuades i går i P1 och kritiserade med rätta det osunt stora intresset för spel och taktik som både medier och kommentatorer odlar. ”Det har blivit en fråga om spelet i politiken, inte om innehållet” sade hon. Förutom att hon själv gör sig skyldig till just detta, är det ett klokt inlägg. Man frestas be henne göra det hon säger sig sakna, och samtidigt fråga om hon hade tänkt väcka ledarfrågan även om Dagens Samhälle aldrig hört av sig.

Dessutom borde Dagens Samhälle hålla sig för god för den sortens rubriksättning. En partiledaravgång bör knappast initieras av uttråkade journalister som vill se lite fart på ett annars långtråkigt partimöte.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons