Annons

Next Biometrics lanserar avancerad resväska

Norska Next Biometrics, det fingersensorbolag där Hexagon-vd:n Ola Rolléns privata investeringsbolag Greenbridge är största ägare, finns med i vad bolaget beskriver som världens mest avancerade resväska.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under strecket
Publicerad

Inbyggt i väskan finns, förutom en fingeravtryckssensor från Next i väsklåset, en sändare som meddelar ägaren när väskan anlänt till bagagebandet, och ett alarm som ljuder om någon försöker stjäla väskan. Vidare finns GPS-baserad spårningsutrustning, inbyggd våg ("med exakt vikt"), smartphoneladdare och högtalare med bluetooth.

"Det här är en innovativ lösning som visar på vilken kreativitet som finns där ute", säger Nexts vd Ritu Favre i pressmeddelandet och talar om en "lång svans" av produktidéer ute i världen som inkluderar fingersensorer.

Liknande väskor har tidigare beskrivits, exempelvis av Daily Mail år 2015. Vilken tillverkare Next nu avser framgår inte av torsdagens pressmeddelande, men franska Delsey kommer enligt sin hemsida att till hösten börja sälja väskor med åtminstone några av de finesser Next nämner.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons