Annons

Avsnitt 1: Nördigt om aktier i ny SvD-podd

En dryg halvtimme rent börssnack. Nu lanserar SvD Börsplus en podd med aktiegurun Peter Benson som programledare.

Under strecket
Publicerad

Peter Benson leder SvD:s nya podd.

Bild 1 av 1

Peter Benson leder SvD:s nya podd.

Bild 1 av 1
Peter Benson leder SvD:s nya podd.
Peter Benson leder SvD:s nya podd.

Varannan vecka kommer Peter Benson och hans gäster plocka upp heta frågor kring börs och aktier. Här nedan är länkarna till de två första avsnitten.

SvD:s nya podd om börs och aktier

Annons
Annons

– En podd är ett roligt format eftersom det öppnar upp för andra nyanser än en skriven analys eller en krönika. En podd är också mer lättillgänglig, man behöver inte vara lika koncentrerad när man lyssnar på en podd som när man läser en analys.

Peter Benson leder podden och bjuder in en eller flera gäster. Gästerna kan vara en SvD-kollega, någon av Börsplusmedarbetarna eller en extern finansanalytiker. I det nya avsnittet blir det börssnack med Daniel Svensson, analytiker på Börsplus och tidigare mångårig chefredaktör på tidningen Börsveckan.

– Daniel är ny på Börsplus så det blir dels en presentation av honom men också en diskussion om hans investeringsfilosofi och hur hans syn på aktier har förändrats de senaste 20 åren.

Poddavsnitten är mellan 30 och 50 minuter långa och innehåller både uppföljning av de aktieanalyser som Börsplus producerar samt mer övergripande näringslivsfrågor.

– Det är inte ovanligt att det händer intressanta saker efter att en aktieanalys har publicerats men vi kommer att varva med helt andra diskussioner. Det kan till exempel vara att vi går på djupet i en specifik fråga, som etik och moral, säger Benson.

Vid sidan av avsnittet med Peter Benson och Daniel Svensson kan man lyssna på pilotavsnittet med Benson och SvD:s Andreas Cervenka. Ämnet är banker och banksystemet.

– Andreas och jag stöter och blöter banksystemet i bredare bemärkelse. Andreas syn är ju känd och jag är lite av en djävulens advokat och försvarar banksystemet.

Vem vann?

– Juryn funderar fortfarande på det. Det handlar om tidsperspektiv. Vad är sunt i grund och botten och vart tar det vägen på kort sikt. Här är jag lite mer optimistisk, det behöver inte vara en katastrof runt hörnet.

Hitta SvD Börsplus nya podd även på Itunes

SvD Börsplus av Svenska Dagbladet på iTunesitunes.apple.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons