Annons

Nu blir det enklare att hitta i streamingdjungeln

”Mrs America”, ”Defending Jacob” och ”Pure”.
”Mrs America”, ”Defending Jacob” och ”Pure”. Foto: HBO Nordic, Apple TV Plus, SVT

SvD lanserar ett nyhetsbrev där SvD Kultur varje vecka tipsar om de bästa filmerna och serierna.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Elias Björkman, film- och tv-redaktör på SvD.

Foto: Staffan Löwstedt

Elias Björkman, film- och tv-redaktör på SvD.

Foto: Staffan Löwstedt

Nu blir det ännu enklare att ta del av SvD:s tv-bevakning. Varje torsdag dimper Bäst på tv, ett mejl med streamingtips, ned hos de SvD-prenumeranter som väljer att registrera sig.

– Vår journalistik om streamad film och tv-serier är väldigt populär. Att nu kunna erbjuda initierade tips även i ett nytt behändigt mejlformat är väldigt roligt, säger Elias Björkman, film- och tv-redaktör på Svenska Dagbladet.

Bäst på tv-mejlet berättar varje vecka om de mest spännande premiärerna på populära tjänster som SVT Play, Netflix, HBO Nordic, Viaplay med flera, men lyfter också fram nyheter hos mindre aktörer som Mubi och Draken Film.

Elias Björkman, film- och tv-redaktör på SvD.
Elias Björkman, film- och tv-redaktör på SvD. Foto: Staffan Löwstedt

Tittandet på streamade filmer och serier tycks ha ökat våren 2020, då många svenskar håller sig hemma för att minska risken för spridning av coronaviruset. Samtidigt är utbudet något av en djungel, med många olika plattformar att hålla koll på, och ett blandat utbud:

– Bland annat Netflix häver ur sig otroliga mängder film och tv-serier av tvivelaktig kvalitet. Vi vill gärna hjälpa SvD-läsarna att snabbt hitta de riktiga pärlorna, som är värda att lägga tid på, säger Elias Björkman.

I nyhetsbrevet finns alltid SvD Kulturs viktigaste premiärtips för veckan, men också något litet extra – som ett lästips om en smart analys av en dum såpa, eller en påminnelse om en bortglömd pärla i tv-arkiven.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons