Annons

Nu ser Wales fram emot VM

Det var stolta förlorare som lämnade Parc OL i Lyon. Wales föll i EM-semifinalen mot Portugal, men det var rakryggade spelare som gjorde sitt uttåg. Iförda röda tröjor med texten "DIOLCH"" och "MERCI" – tack på walesiska och franska – hyllades de som segrare av sina supportrar.

Under strecket
TT
Publicerad

Hyllningarna lär fortsätta länge. Brittiska tidningar hade rubriker "Ni gjorde oss stolta, grabbar" och omnämnde spelarna generellt som hjältar. Och som hjältar lär de tas emot vid hemkomsten.

Efter 58 långa år nådde Wales ett slutspel och väl där överträffade laget allas förväntningar. De vann sin grupp och sänkte Belgien i kvartsfinalen.

I semifinalen hjälpte dock inte supportrarnas klassiska sång "Don't take me home", det blev respass ur turneringen.

– Vi har fått smak på det här nu och ser ljust på framtiden. Det här ska inte få bli en engångsföreteelse, EM har gett oss självförtroende, sade Gareth Bale, en av turneringens superstjärnor som levt upp till sin status.

Förbundskaptenen Chris Coleman var inne på samma spår.

– Vi vill ha mer, det här har varit en fantastisk upplevelse. Vi måste fortsätta visa samma hunger, samma begär – då tror jag vi kan bjuda på en riktig knall i VM-kvalet, sade Coleman.

Coleman lär kunna bygga vidare på sitt EM-lag, som har en medelålder på knappt 27 år, inför nästa stora mål – att nå ett VM-slutspel.

Den resan börjar den 3 september när Wales tar emot Moldavien i den första kvalmatchen. Övriga lag i gruppen är Österrike, Serbien, Irland och Georgien – med EM-facit i hand ser målsättningen ut att vara överkomlig för Chris Coleman och Wales.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons