Annons

Trump: Nya uppgifter om avlyssning ”en upprättelse”

Underrättelsetjänster har fångat upp kommunikation mellan personer i Donald Trumps övergångsteam i samband med övervakning av utländska företrädare. Det säger ordföranden i representanthusets underrättelseutskott. Trump beskriver uttalandet som något av en upprättelse.

Under strecket
TT
Publicerad

Donald Trump.

Foto: Evan Vucci/APBild 1 av 1

Donald Trump.

Foto: Evan Vucci/APBild 1 av 1
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Evan Vucci/AP

– Vid flera tillfällen har underrättelsetjänstvärlden utan avsikt samlat information om amerikanska medborgare involverade i arbetet inför Trumps tillträde, säger republikanen Devin Nunes, ordförande i representanthusets underrättelseutskott, enligt The New York Times.

Det ska handla om så kallad överskottsinformation vid övervakning av utländska företrädare.

– Det ser ut att handla om helt lagligt insamlade utrikesunderrättelser, säger Nunes enligt CNN.

Enligt Nunes förekommer omaskerade namn på Trump-medarbetare i det material om informationsinsamlingen han tagit del av. Han hävdar också att information om den kommunikation som fångats in har spridits brett inom underättelsetjänsten.

– Jag är faktiskt bestört, säger han vid en presskonferens enligt CNN.

Nunes säger också att Donald Trumps privata kommunikation skulle kunna ha fångats upp av underrättelsetjänster, men att han inte är säker på detta, skriver flera amerikanska medier.

Donald Trump sade på onsdagen att Nunes uttalande är något av en upprättelse.

Den övervakning som Nunes hänvisar till har enligt honom inte några kopplingar till Ryssland eller utredningen av ryska aktiviteter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons