Annons

Ny Ving-ägare klar: ”Våra gäster reser som vanligt”

Foto: Martina Katz/TT

Ving-gruppen har fått nya ägare. Detaljer om vem det blir som köper den svenska charterjätten kommer att presenteras på onsdag.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: TTBild 1 av 1
Foto: TTBild 1 av 1

Enligt vad SvD erfar är det nu klart att charterresebolaget Ving-gruppen får nya ägare.

Mer information kommer att presenteras under en presskonferens i Stockholm där Vingruppens vd Magnus Wikner deltar tillsammans företagets nya ägare, skriver bolagets pressinformatör Charlotte Hallencreutz.

I spåren av konkursen i Thomas Cook har det spekulerats i vad som ska hända med den skandinaviska delen av koncernen. Som tänkbara köpare har bland annat nämnts riskkapitalbolaget Triton och det Hongkongbaserade kinesiska konglomeratet Fosun, som var storägare i det konkursade Thomas Cook.

På Triton vill man inte uttala sig om hur de ser på Ving-gruppen och att eventuellt ta över som ägare.

– Vi kommenterar ingenting kring det här. Det har vi inte gjort tidigare heller och vi har inte ändrat oss nu, säger Fredrik Hazén, kommunikationsansvarig på Triton.

På den skandinaviska delen av Ving-gruppen säger man sig vara förhindrad att ge mer information under tisdagen. Men kunderna undrar förstås vad som händer.

Foto: TT

Så vad innebär det för era kunder att ni har nya ägare?

– Våra gäster reser som vanligt. Vi har haft många ägare genom åren, men vi återkommer med all information i morgon, säger Fredrik Henrikson kommunikationschef för Ving-gruppen i Norden.

Förberedelserna för en försäljning har pågått en tid och i förra veckan bildades ett nytt bolag för taxfree-hanteringen. I helgen uppgav sedan den danska kommunikationschefen för Spies, Lisbeth Nedergaard, att läget spetsats till i förhandlingarna om ny ägare.

Det har varit varit angeläget att få till en snabb försäljning eftersom man är oroliga för att kunderna annars blir osäkra och avstår från att boka resor.

Senhösten är allmänt också en tuff period för charterbranschen med lägre omsättning.

Ving-gruppen i Norden består av Ving Sverige, Globetrotter, Ving Norge, Spies i Danmark samt Tjäreborg i Finland. Flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia har en separat ägarstruktur. Både Ving-gruppen och flygbolaget får nya ägare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons