Annons

Explosion i Borås – andra natten i rad

Polisen har jobbat hela natten på explosionsplatsen. Arkivbild.
Polisen har jobbat hela natten på explosionsplatsen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

För andra natten i rad har centrala Borås skakats av en detonation. Sprängningen skedde utanför Borås Tidning.

– Det finns ingen känd hotbild mot oss, men det är en allvarlig händelse oavsett motiv, säger chefredaktör Stefan Eklund.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Explosionen inträffade runt midnatt vid trapphuset, där både redaktionen samt Stadsarkivet har sina lokaler, natten mot onsdagen. På platsen låg glassplitter och det kändes doft av krutrök. I närheten hittades ytterligare en misstänkt flaska med tändtråd ansluten till mynningen som skickades på analys. Det nationella bombskyddet kunde senare oskadliggöra objektet.

Ingen person har kommit till skada, men Borås Tidning har under dagen förstärkt med vakter.

– Vi har anlitat ett vaktbolag och kommer att ha bevakning i flera dagar framöver, säger Stefan Eklund.

En förundersökning om skadegörelse samt framkallande av fara för annan har inletts efter smällen i trapphuset. Angående flaskan har en förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse inletts.

Ett dygn tidigare orsakades liknande materiell förödelse på en adress bara några kvarter österut i staden. Polisen tror att den smällen orsakades av en så kallad banger, smällare som är så kraftiga att de är förbjudna i Sverige. De båda sprängningarna har gjort att polisen har inlett en så kallad särskild händelse, men det är ännu okänt om de har någon koppling till varandra.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons