Annons

Johan Lindberg:Lurig gåta – här är andra ledtråden

Foto: Johan Lindberg

Ett kafé som var populärt under första halvan av 1900-talet är i centrum för veckans Stockholmsgåta. Nu står ett annat hus på adressen som ni ser här på ledtrådsbild nummer 2. Frågan är som vanligt: Var är bilden tagen?

Under strecket
Publicerad
Foto: Johan Lindberg
Foto: Johan Lindberg

Det kommer förstås fler bilder under veckans gång som underlättar jakten på rätt plats. På fredag kommer lösningen tillsammans med en intressant historia om platsen. Mejla gärna en gissning till mittstockholm@svd.se.

Här första bilden:

Foto: Johan Lindberg

Här några tidiga gissningar:

Rebecca S: Norrmalmstorg,

Thomas B: Det är kul att Du är i gång igen. Jag tror att dagens utmaning är Oscar Berg på Regeringsgatan.

Jörgen G: Denna gång skjuter jag inte helt från höften, men jag behöver ju inte pricka platsen för det. Förslag på plats: Sergels torg, nedanför trappan mot Drottninggatan med ingången till SL-center/ tunnelbanan till höger.

Stina S: Svaret på gåtan är Konditori Kungstornet, Kungsgatan 28. Ett fantastiskt konditori, en pärla. Goda kakor och en underbar inredning. Övervåningen med sin jukebox, gröna soffor och lite rangliga bord är tyvärr ett minne blott. Ett saknat konditori där jag ofta tog en paus i stillhet.

Thomas K: Min gissning är att bilden är tagen utanför det så kallade PK-huset.

Magnus H: Kungsgatan – på väg nerför Kungsgatan och till vänster låg ett café. Trappan till vänster i bild leder upp till Regeringsgatan.

Olle E: Sverigehuset på Hamngatan.

Harald N: Hörnet Klarabergsgatan-Vasagatan, mot Klara kyrka.

Agnetha S: Bilden är tagen på Kungsgatan där kaféet Ogo låg. Om det är rätt plats var det dit gick jag när jag var barn (på 1950-talet) med mamma och drack choklad eller en glassdrink (glass med söt hallonsoda och tjock grädde). Själva serveringen låg en trappa upp.

Kerstin I: Kjellsons på Birger Jarlsgatan.

Peter B: Möjligen skulle det kunna vara Corso vid Stadsbiblioteket, numera väl McDonalds.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons