Annons

Ny kommissionär vill få Trump att byta kurs

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen presenterade på tisdagen fördelningen av posterna i den tillträdande EU-kommissionen.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen presenterade på tisdagen fördelningen av posterna i den tillträdande EU-kommissionen. Foto: Virginia Mayo/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

EU kommer att försöka få USA:s president Donald Trump att överge delar av sin "vårdslösa" handelspolitik, säger irländaren Phil Hogan, som just har utnämnts som ny handelskommissionär.

Hogan kommer från posten som jordbrukskommissionär och kommer nu att få ansvar för att förbättra handelsrelationerna med USA och etablera ekonomiska band med Storbritannien efter att landet lämnat unionen.

– Trump har verkligen varit tydlig med sin preferens för handelskrig snarare än handelsavtal. Om han fortsätter med just denna protektionistiska dynamik utgår jag från att EU kommer att fortsätta driva igenom avtal i världen, säger han till den irländska tv-kanalen RTE.

– Men vi kommer självklart göra allt vi kan för att få Trump att inse sina misstag och förhoppningsvis kommer han att kunna överge en del av det vårdslösa beteende som vi har sett från honom i hans relation med Kina och i att beskriva EU som en säkerhetsrisk, säger Hogan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons