Annons

Ny måldubbel för Örebros glödheta anfallare

Kennedy Igboananike gjorde två mål när hans Örebro bortabesegrade Sirius.
Kennedy Igboananike gjorde två mål när hans Örebro bortabesegrade Sirius. Foto: Christine Olsson/TT

Örebro tippades långt ner i tabellen av de flesta. Men efter 4–2 mot Sirius – och sjunde raka matchen utan förlust – skrattar glödhete Kennedy Igboananike åt alla som inte har trott på succélaget:

– Att folk inte har trott på oss är bra, för då kan vi täppa till truten på dem. Det är kul att överraska.

Under strecket
TT
Publicerad

Örebro slutade elva i fotbollsallsvenskan förra säsongen så det är i och för sig ingen skräll att få väntade sig toppkänning i år.

Men så här långt har endast tre lag en nolla i förlustkolumnen: serieledaren Hammarby, tvåan AIK och så Örebro som efter sin tredje raka seger nu klev upp på tredjeplatsen i tabellen med 15 inspelade poäng.

En starkt bidragande orsak: Kennedy Igboananike.

Nigerianen har gjort totalt fyra mål på de två senaste matcherna. Två mot Dalkurd i en galen vändning för en vecka sedan och två mot Sirius under måndagskvällen.

– Som anfallare gäller det att ha tålamod och fortsätta hålla humöret uppe. Man måste bara tro på det, för när du väl har satt första målet växer självförtroendet. När det lossnar så fortsätter målen att komma. Det gör de nu, konstaterar Igboananike.

När han ska förklara Örebros succéstart i allsvenskan lyfter han dock hellre fram den unge tränaren Axel Kjäll och den positiva energin i laget:

– Vi tar oss an alla matcher med ett leende, en match efter den andra. Vi kommer givetvis att förlora någon gång här framöver, men inte ens då kommer vi att släppa den positiva känsla som vi har i laget, säger Örebroanfallaren och utvecklar:

Annons
Annons

– Vi ger varandra energi när alla håller en positiv ton. Vi hjälper varandra om någon har det tufft. Ingen ska behöva känna sig ensam i motgång. Vi stöttar och lyfter varandra, varje dag. Att gapa, skrika och kritisera ger ingenting. Vi ger extra stöttning till den som behöver det i stället.

Örebrotränaren Axel Kjäll vill i sin tur hylla 29-åringen:

– Det är en härlig kille. Han kommer varje dag och är jätteglad och jobbar alltid hårt på träning. Att det har varit en positiv känsla i laget även när det har gått emot, det har han bidragit till. Den inställningen har gett honom de här fyra målen. Jag är glad för hans skull.

Sedan var det ju det här med att baissas i stället för att hissas inför säsongen.

Förra året var den officiella målsättningen topp sex. Det blev en börda i stället för en morot för laget, säger Kennedy Igboananike:

– Vi vill inte ha den där känslan i år, den där att inget duger. Vi vill fokusera på bra energi i match efter match i stället. Veta att vad som än händer, så klarar vi det. Tillsammans.

TT: Att ni tippats på nedre halvan av tabellen?

– Det är bara kul. När folk snackar ner en så går man ut och visar att de har fel. Vi vill inte vara laget som folk snackar upp och hajpar utan vi kör vårt race. Vi visar att hårt arbete och positiv energi lönar sig. Vi ska överraska alla.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons