Annons

Rättegång om mordet på Lisa Holm inleds

Sju månader efter mordet på Lisa Holm ska det på nytt gås igenom i domstol. Den morddömde 35-åringen nekar till brottet och vill bli frikänd av Göta hovrätt. Flickans anhöriga hoppas tvärtom att han ska erkänna.

Under strecket
TT
Publicerad

Lisa Holm hittades mördad i juni förra året, efter att ha försvunnit på Kinnekulle.

Foto: Thomas Johansson/TTBild 1 av 1

Lisa Holm hittades mördad i juni förra året, efter att ha försvunnit på Kinnekulle.

Foto: Thomas Johansson/TTBild 1 av 1
Lisa Holm hittades mördad i juni förra året, efter att ha försvunnit på Kinnekulle.
Lisa Holm hittades mördad i juni förra året, efter att ha försvunnit på Kinnekulle. Foto: Thomas Johansson/TT

**Lisa Holm var bara 17 år **när hon försvann på Kinnekulle i Västergötland. Hon skulle åka moped hem från sitt sommarjobb på ett kafé, men kom aldrig fram. I stället hittades flickans kropp fem dagar senare, väl gömd i en arbetsbod några kilometer från kaféet.

Då hade tusentals frivilliga deltagit i Missing Peoples sökande under polisens ledning, och det var i samband med den insatsen som kroppen hittades.

35-årige Nerijus Bilevicius, som arbetade i trakten, greps och åtalades för att ha mördat Lisa Holm. Han dömdes av Skaraborgs tingsrätt till livstids fängelse, men överklagade.

På måndagen inleder Göta hovrätt sin rättegång, som av praktiska skäl hålls i tingsrättens lokaler i Skövde. För Lisa Holms anhöriga innebär detta en ny prövning, som de dock varit beredda på.

– De var införstådda med att en fällande dom skulle överklagas, men är ganska förvissade om att domslutet inte kommer att ändras, säger familjens målsägandebiträde Tore Brandtler.

Hovrätten ska till stor del lyssna på inspelningar av de förhör som hölls i tingsrätten. Då tänker flickans familj inte vara med i rättssalen. Men de kommer till måndagens inledning.

– De har ett litet hopp om att den dömde ska erkänna. Då kanske de får en förklaring till varför detta hände, säger Tore Brandtler.

**35-åringens advokat, Inger Rönnbäck, **har kallat flera nya så kallade expertvittnen till hovrätten. Ett av dem ska uttala sig om de dna-spår från Bilevicius som starkt bidrog till att han fälldes i tingsrätten.

Ett annat är Pål Johansson, pensionerad polis som bland annat arbetat i Palmegruppen. Han ska på måndagen ge sin syn på hur polisen förhört Bilevicius.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons