Annons

Morddömd tillbaka på Kinnekulle

En karavan av bilar bröt stillheten på Kinnekulle när Göta hovrätt hade syn på brottsplatsen i rättegången om mordet på 17-åriga Lisa Holm. Den morddömde Nerijus Bilevicus kördes i en häktesbil med täckta rutor.

Under strecket
TT
Publicerad

Lisa Holm mördades i början av juni när hon skulle åka hem från sitt sommarjobb. Nerijus Bilevicius åtalades och dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för mordet. Men Bilevicius hävdar att han är oskyldig, och nu pågår en ny rättegång i Göta hovrätt. På tisdagen besökte rättens ledamöter Kinnekulle.

– Det är viktigt att man får en helhetsbild och att man får förståelse för avstånd och hur det ser ut på platsen, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm till TT.

Han visade hovrättens jurister en rad platser som förekommer i utredningen om mordet. Även Nerijus Bilevicius själv, och dennes advokat, deltog i rundturen. Mediernas representanter kunde följa med på behörigt avstånd.

En halvtimme ägnades åt ladan där Bilevicius arbetat, och där Lisa Holm enligt tingsrättens dom blev mördad. Rätten besökte också platsen där flickans kropp hittades gömd i en arbetsbod. Synen avslutades med att man tittade på själva boden, som nu står i förvar i Skövde.

Rättegången fortsätter i nästa vecka. Den morddömdes försvarsadvokat Inger Rönnbäck vill då åberopa två nya vittnen, uppger P4 Skaraborg. Det rör sig om Bilevicius tidigare arbetsgivare, godsägare Arne Jönsson, samt en person som inte finns med i förundersökningen. Vem eller varför Rönnbäck vill höra den personen vill hon inte uppge.

Hovrätten ska nu ta ställning till om vittnena kan godkännas. Åklagarsidan får också möjlighet att yttra sig i frågan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons