Annons

Lisa Holm-mordet överklagat till HD

Kan någon annan ha mördat 17-åriga Lisa Holm? Det vill advokaten Björn Hurtig att Högsta domstolen (HD) tar ställning till när han på fredagskvällen lämnade in överklagandet av livstidsdomen mot Nerijus Bilevicius.

Under strecket
TT
Publicerad

I ett mejl till TT beskriver Hurtig ett antal omständigheter som Nerijus uppges ha redovisat, som han anser stöder att alternativa gärningsmän och händelseförlopp inte kan uteslutas.

Bland annat ska datoraktivitet som i utredningen har redovisats komma från Nerijus brors dator i stället ha kommit från Nerijus egen dator, vilken anses kunna indikera att han var i sin bostad när Lisa Holm attackerades.

Man ifrågasätter också att det inte har gjorts någon fördjupad DNA-analys av huvudhår i Lisa Holms trosor, där man också hittade djurhår. Björn Hurtig skriver att utredningen inte visar vilken typ av djur som håren kommer ifrån och att Lisa Holm inte hade några husdjur.

Nerijus Bilevicius har mot sitt nekande fällts för dådet i både Skaraborgs tingsrätt och Göta hovrätt. Om han trots allt är oskyldig måste advokaten presentera en ny förklaring till Bilevicius många dna-spår på den döda flickans kläder.

Nu hoppas man på ett prövningstillstånd i HD, som i regel bara beviljas i fall som anses kunna vara prejudicerande eller om det begåtts allvarliga fel i tidigare rättegångar.

Lisa Holm mördades när hon skulle åka hem från sitt sommarjobb på ett kafé vid Kinnekulle i juni i fjol. Den nu 36-årige Nerijus Bilevicius greps när flickans kropp hittats.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons