Annons

Nya siffror: Spridningstakt går ned i Järva

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ökningstakten av antalet coronasmittade per stadsdel går ner i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta – men går upp i bland annat Nacka, Skärholmen och Skarpnäck. Det visar nya siffror från Region Stockholm.

Under strecket
Publicerad

I likhet med föregående vecka forsätter ökningstakten av antalet bekräftade coronafall att avta i Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta, Sollentuna och Södertälje. Områden som nu i stället ser en högre ökningstakt är Nacka, Skärholmen, Skarpnäck, Upplands Bro och Ekerö.

I ett pressmeddelande från Region Stockholm betonar smittskyddsläkare Per Follin vikten av att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

”Att inte samlas med fler än de som bor tillsammans i hushållet, undvika att åka i kollektivtrafiken och för de som har möjlighet att fortsätta distansarbeta. Det allra viktigaste är att undvika att besöka äldre och andra riskgrupper som behöver vara beredda på att isolera sig ytterligare ett antal veckor framåt”, säger Per Follin.

Hittills har 9 829 personer bekräftats smittade med covid-19 i Region Stockholm. Totalt har 1 698 personer med bekräftad covid-19 hittills avlidit i länet – ytterligare 10 personer det senaste dygnet.

Fotnot: Rubrik och text har korrigerats. Antalet fall har inte blivit färre i bland annat Järvaområdet, utan snarare har ökningstakten avtagit.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons