Annons

Hamrén om uppdraget: ”Största utmaningen”

Erik Hamrén. Arkivbild.
Erik Hamrén. Arkivbild. Foto: Braastad, Audun

Erik Hamrén blir ny förbundskapten för det isländska fotbollslandslaget.

Och målsättningen är tydlig:

– Att ta Island till landets tredje raka mästerskap, säger han under en presskonferens.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Det har varit på gång och nu är det också officiellt. Erik Hamrén har presenterats som ny isländsk förbundskapten. Det betyder att den före detta svenska förbundskaptenen ersätter Heimir Hallgrímsson som valde att tacka för sig efter sommarens VM i Ryssland.

Kontraktet är skrivet på två år.

– Mitt mål är att ta Island till landets tredje raka mästerskap, säger han enligt sajten fotbolti.net under presskonferensen.

– Vi kommer att arbeta hårt för att uppnå våra mål. Det här är min största utmaning någonsin, fortsätter han.

Med sig får han Freyr Alexandersson, tidigare förbundskapten för landets damlandslag, som assisterande och den tidigare svenske målvakten Lars Eriksson tar över jobbet som målvaktstränare, en post han tidigare haft i det svenska landslaget.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med Freyr och det övriga teamet. Lagarbete är nyckeln till framgång. Tillsammans ska vi jobba hårt för att nå våra mål. Tillsammans kan vi göra det, säger han enligt Aftonbladet.

Och i höst väntar tuffa matcher för Hamrén och hans Island. Första testet blir mot Schweiz i den nya turneringen Nations League den 8 september och tre dagar senare väntar VM-bronsmedaljören Belgien. Även en vänskapsmatch mot VM-mästaren Frankrike väntar den 11 oktober.

Det här blir andra gången som Island väljer att satsa på svenskt ledarskap. Lars Lagerbäck ledde landslaget mellan åren 2011-2016 och var bland annat med och tog dem till landets första mästerskap någonsin, EM 2016, där det också blev succé med en kvartsfinalplats. Efter det valde han att lämna landslaget.

Efter att Hamrén slutade som förbundskapten för Sverige 2016 har han bland annat hjälpt till i sin gamla klubb Örgryte hösten 2017 och i januari i år tog han ett jobb i den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns som teknisk direktör.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons