Annons

Rollén återgår som vd för Hexagon

Foto: Annika af Klercker

Ola Rollén återgår från och med i dag, måndag, till sin position som vd och koncernchef för Hexagon. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under strecket
Direkt, TT
Publicerad

I samband med detta bjuder Hexagon in media och kapitalmarknad till en livesänd webcast och telefonkonferens vilket meddelades på söndagen.

Under webcasten kommer fakta kring Ola Rolléns investeringar i ett norskt bolag att presenteras av Ola Rollén och hans advokat Christian B Hjort. Ola Rollén kommer även svara på frågor.

Rollén satt i förra veckan häktad i Norge, misstänkt för insideraffärer i det norska teknikbolaget Next Biometrics, affärer som gjordes i oktober i fjol. Han släpptes i fredags, men misstankarna mot honom kvarstår, hälsade Marianne Bender, åklagare vid norska ekobrottsmyndigheten, i fredags.

Utredningen rör enligt en skrivelse från Rolléns advokater köpet av cirka 284 000 aktier i Next 6–7 oktober förra året. Bara ett par dagar senare går Next Biometrics, en konkurrent till svenska Fingerprint Cards, ut med ett pressmeddelande där bolaget berättar om en stor nyemission av aktier, riktad till Rolléns delägda investeringsbolag Greenbridge.

Effekten blir att aktiekursen skjuter i höjden med hisnande 80 procent. På en dryg vecka steg kursen från cirka 50 till 170 norska kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons