Annons

Ola Rollén lättad efter den friande domen

Hexagons vd Ola Rollén firade frikännandet med familjen, vänner och kollegor.
Hexagons vd Ola Rollén firade frikännandet med familjen, vänner och kollegor. Foto: Tomas Oneborg

”Det har varit en mycket tung tid”, säger Hexagons vd Ola Rollén efter att på nytt ha friats från anklagelserna om insiderbrott, enligt DI.

Under strecket
Publicerad

På onsdagen kom besked om att Hexagons vd Ola Rollén frias i ytterligare en instans. Redan i januari 2018 friades han av Oslos tingsrätt men den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim valde att överklaga domen till Borgarting lagmannsrett.

För Dagens Industri har Ola Rollén berättat att han firade frikännandet med en lång och sen middag med familj, vänner och kollegor.

”Jag känner mig otroligt lättad”, skriver han i ett mejl till tidningen.

Åtalet har handlat vilken information Rollén hade när han, via investmentbolaget Greenbridge, köpte aktier i det norska biometriföretaget Next Biometrics hösten 2015.

Åklagaren yrkade på 18 månaders fängelse, men Rollén har hela tiden nekat till anklagelserna. På onsdagen kom beskedet att han frias helt.

”Det har varit en mycket tung tid som självklart inte går att beskriva i några rader”, skriver han till DI.

På frågan om hur Rollén ställer sig till att flera på Twitter uttryckt att affärerna var olämpliga, även om de inte var olagliga svarar han:

”Man skall inte kommentera lösrykta påståenden och tyckanden på Twitter. Ingen som kan min sak eller juridik har uttryckt någon ”olämplighet” i mitt handlande. Däremot finns det, som vanligt, många som känner sig manade att kommentera utan att de för den skull kan något om min sak”

Rollén berättar även att hans investmentbolag fortsatt att investera i Next Biometrics.

”Greenbridge investerade så sent som i vintras i Next.”

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons