Annons

Medicinskåp stod olåst – efter fel med mobilapp

Efter att ha fått i sig en okänd mängd smärtstillande och sömnmedel hittades en person på ett äldreboende morgonen därpå vid medvetande, men märkbart påverkad, och fick skickas till sjukhus för observation. Arkivbild.
Efter att ha fått i sig en okänd mängd smärtstillande och sömnmedel hittades en person på ett äldreboende morgonen därpå vid medvetande, men märkbart påverkad, och fick skickas till sjukhus för observation. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Ett medicinskåp på ett äldreboende i Småland stod olåst under natten och då passade en boende på att svälja en stor mängd mediciner.

Efter att ha fått i sig en okänd mängd smärtstillande och sömnmedel hittades den boende morgonen därpå vid medvetande, men märkbart påverkad, och fick skickas till sjukhus för observation, rapporterar Smålandsposten.

Medicinskåpet ska låsas med hjälp av en app i personalens mobiltelefon och enligt uppgift från personalen är det detta som inte fungerat.

Händelsen har lett till en diskussion om hur väl den digitala tekniken fungerar och har också anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons