Annons

Operan ställer in premiären på Svansjön

Desislava Stoeva och Kungliga Baletten i Pär Isbergs ”Drömmen om Svansjön”. Urpremiären blir lördag 8 april.
Desislava Stoeva och Kungliga Baletten i Pär Isbergs ”Drömmen om Svansjön”. Urpremiären blir lördag 8 april. Foto: Carl Thorborg

Kungliga Operan måste ställa in fredagskvällens urpremiär på ”Drömmen om Svansjön”. Dramaten ställer in samtliga föreställningar, liksom Kulturhuset Stadsteatern med flera scener.

Under strecket
Publicerad

Kvällens urpremiär av ”Drömmen om Svansjön” kommer inte att genomföras på grund av det rådande läget i Stockholm, meddelar Kungliga Operan. På hemsidan skriver man:

”Våra tankar går till de drabbade i denna svåra stund.”

Baletten i koreografi av Pär Isberg är en omtolkning av den klassiska ”Svansjön” till Tjajkovskijs musik. Isberg tar avstamp i Petipas och Ivanovs koreografi från 1895 men bygger på dansarnas drömmar och relationer – både till varandra och till dramat de repeterar. Verklighet och fiktion flätas samman i ett triangeldrama som rör sig mellan balettsal och scen. Nytt premiärdatum är lördag den 8 april klockan 15.

Även Dramaten ställer in samtliga föreställningar liksom Kulturhuset Stadsteatern, Konserthuset och Berwaldhallen. MDT (Moderna Dansteatern) på Skeppsholmen ställer också in.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons