Annons

Opioid-bolag kollapsar på börsen efter USA-åtal

Aekivbild
Aekivbild Foto: Elise Amendola / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Omni
Publicerad

Läkemedelstillverkaren Indivior rasar på Londonbörsen och har tappat nära tre fjärdedelar av sitt börsvärde på onsdagsförmiddagen.

Bakgrunden är att det amerikanska justitiedepartementet dragit bolaget inför rätta för att ha ljugit om effekterna av deras produkt Suboxone Film, som används mot opioidberoende. Enligt stämningsansökan har bolaget fått miljarder i intäkter genom att marknadsföra Suboxone Film som ett säkrare alternativ än andra preparat som används för behandling av opioidberoende, skriver Direkt.

Bolaget riskerar böter på minst 3 miljarder dollar.

Annons
Följ Indiviors aktiekurs här cnbc.com En ny vändning i de många stämningarna mot opioidtillverkare bloomberg.omniekonomi.se Enligt stämningsansökan ska Indivior ha tjänat miljarder dollar på att förleda läkare och sjukvården reuters.com Suboxone är en konkurrent till svenska Orexos Zubsolv och Camurus som utvecklar och säljer läkemedel för behandling av opioidberoende finwire.omniekonomi.se Enligt åtalet har Indivior marknadsfört läkemedlet som ett säkrare alternativ direkt.omniekonomi.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons