Annons

Ny rättegång om mordet på Lisa Holm

Rättegången om det uppmärksammade mordet på Lisa Holm är nu i gång i hovrätten. Den livstidsdömde 35-åringen, som fortsatt nekar till brott, vill bli frikänd för mordet.

Sju månader efter mordet på Lisa Holm gås fallet på nytt igenom i domstol.

Under strecket
TT
Publicerad

Lisa Holm och den livstidsdömde 35-åringen.

Foto: TTBild 1 av 1
Ny rättegång om Lisa Holm-mordetljsp.lwcdn.com

Den livstidsdömde Nerijus Bilevicius nekar till brottet och hoppas på en friande dom i Göta hovrätt, vars rättegång drog i gång nu på förmiddagen. Bland dem som hans försvarare Inger Rönnbäck har kallat som expertvittnen finns Pål Johansson, pensionerad Palme-utredare, som i eftermiddag ska ge sina synpunkter på hur polisens förhör med den misstänkte 35-åringen gått till.

Polismannen är ett av få nya vittnen. I övrigt kommer Göta hovrätt under de sex planerade rättegångsdagarna till stor del att lyssna på inspelningar av de förhör som hölls i Skaraborgs tingsrätt. I morgon ska hovrätten dock åka till Kinnekulle och titta på platsen där 17-åriga Lisa Holm mördades i juni.

Bland åhörarna finns kriminologiprofessorn Leif GW Persson. Han följde inte tingsrättsförhandlingarna på plats, men vill nu själv se de inblandade, inte minst den morddömde 35-åringen.

Annons
Annons

Lisa Holm och den livstidsdömde 35-åringen.

Foto: TTBild 1 av 1

– Det säger mer än en bild, säger Persson till TT.

Han bedömer det som i praktiken uteslutet att hovrätten kommer att göra en annan bedömning än tingsrätten.

Rättegången hålls av praktiska skäl i tingsrättens lokaler i Skövde. För Lisa Holms anhöriga innebär detta en ny prövning, som de dock varit beredda på.

– De var införstådda med att en fällande dom skulle överklagas, men är ganska förvissade om att domslutet inte kommer att ändras, sade familjens målsägandebiträde Tore Brandtler till TT inför rättegångsstarten.

Hovrätten ska till stor del lyssna på inspelningar av de förhör som hölls i tingsrätten. Då tänker flickans familj inte vara med i rättssalen. Men de är på plats under måndagens inledning.

– De har ett litet hopp om att den dömde ska erkänna. Då kanske de får en förklaring till varför detta hände, sade Brandtler.

Lisa Holm och den livstidsdömde 35-åringen.
Lisa Holm och den livstidsdömde 35-åringen. Foto: TT
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons