Annons

Paolo Roberto och sexköp

Foto: Lina Siksjö/Aftonbladet/TT

PODD | 18 maj. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras prostitution. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras prostitution.

Frågan är en evig liberal fråga om självägandeskap, men den aktualiserades i fredags när superkändisen Paolo Roberto gick ut och berättade att han hade köpt sex. Han hade åkt dit kvällen innan. 1500 kronor ska han ha betalat för att få en halvtimme med någon tjej i en lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Det här är i princip den enda nyheten som har lyckats tränga igenom coronabruset. Men vad är det med att köpa sex som gör oss så uppjagade? Är det det snaskiga och svarta som lockar – eller är det något psykologiskt, en rädsla för att allting i livet – även våra mest intima relationer – kan bli föremål för konkurrensutsättning?

Och vad vet vi egentligen om marknaden för prostituerade i Sverige idag?

Ledarsidans Lydia Wålsten diskuterar med Pye Jakobsson, som försörjer sig som sexarbetare och också är aktivist för sexarbetares rättigheter. Michael Verdicchio, granskande journalist på Göteborgs-Posten som har gjort en hel reportageserie om stans sexköpare som också har sammanfattats i podden "Systrar" och Isobel Hadley Kamptz, författare, feminist och liberal debattör.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons