Annons

Parterna vill reformera las – utan lagstiftning

Las kan komma att reformeras förhandlingsvägen. Både fack och arbetsgivare öppnar nu för en uppgörelse för att slippa att regeringen förändrar arbetsrätten via lagstiftning.

Under strecket
Publicerad

Marie Nilsson, ordförande för IF Metall.

Foto: Lars PehrsonBild 1 av 1

Marie Nilsson, ordförande för IF Metall.

Foto: Lars PehrsonBild 1 av 1
Marie Nilsson, ordförande för IF Metall.
Marie Nilsson, ordförande för IF Metall. Foto: Lars Pehrson

Det har mött kritik från en del fackförbund att regeringen tillsammans med samarbetspartierna C och L sätter press på parterna att hitta en förhandlingslösning, annars kommer arbetsrätten att ändras lagstiftningsvägen. Bland annat säger Kommunals ordförande Tobias Baudin till SvD att han inte vill förhandla under hot.

Men LO-kollegan IF Metalls ordförande Marie Nilsson, som alltså har samma uppdrag som statsminister Stefan Löfven en gång hade, har förståelse för att hennes företrädare väljer den vägen.

– Det är aldrig fel att sätta press på parterna. Det kan behövas ibland för att man ska komma vidare. Men jag hade gärna sett att man gjort det på ett annat sätt, säger hon.

– Uppgörelsen innebär att utredningen riskerar att sätta ramarna för vad vi ska komma överens om. Det hade varit bättre att låta parterna förhandla förutsättningslöst. Om vi inte kommer överens inom säg ett år, då blir det en utredning.

Annons
Annons

Även arbetsgivarorganisationen Almega välkomnar att regeringen nu sätter press på parterna.

– Det är ofta tack vare en sådan press som man lyckas komma överens på arbetsmarknaden, säger Stefan Koskinen, arbetsgivarpolitisk chef på arbetsgivarorganisationen.

Det är en chimär att tro att bara för att jag varit anställd i 25 år så sitter jag säkert tack vare turordningsreglerna.

Tjänstemannaförbundet Unionen ser dock en risk att överenskommelsen som den är formulerad sätter större press på facket än på arbetsgivarna att förhandla.

– Jag läser att utredningen ska leda till lägre kostnader vid uppsägningar, fler undantag och större flexibilitet. Jag förstår inte hur arbetsgivarna ska se det som ett hot, säger ordföranden Martin Linder.

När det gäller sakfrågorna verkar inte ens turordningsreglerna inom las vara en helig ko för alla fackförbund. IF Metall är redo att förhandla om alla delar av arbetsrätten.

– Det är en chimär att tro att bara för att jag varit anställd i 25 år så sitter jag säkert tack vare turordningsreglerna. I verkligheten är det redan i dag till stor del kompetens som styr vem som får behålla jobbet vid en nedskärning, säger Marie Nilsson.

Hon säger att IF Metall är ”berett att diskutera alla delar av las”. Hon är dock inte beredd att redan nu avslöja vilka av arbetsgivarnas krav hon är beredd att tillmötesgå.

Däremot är hon tydlig med vilka två frågor som står högt upp på hennes önskelista.

– Det sker en snabb omställning i industrin och våra medlemmar behöver en kompetensutveckling för att hänga med. Kompetensutveckling på riktigt är något vi hoppas få ut av en förhandling.

Annons
Annons

– Det andra är visstidsanställningar och användning av bemanningsföretag. Vi accepterar att de används för att hantera arbetstoppar, men det ska inte få rulla år ut och år in.

Budskapet från Unionen är liknande. Martin Linder lyfter fram kompetensutveckling som det kanske viktigaste kravet i förhandlingarna.

– Det här handlar i grunden om hur man skapar anställningstrygghet för våra medlemmar och rätt förutsättningar och konkurrenskraft för företagen. Om man har den utgångspunkten brukar vi alltid kunna hitta lösningar, säger Martin Linder.

Las är en konstruktion från 1974 som måste ses över.

Stefan Koskinen på Almega är optimistisk över möjligheten att komma överens med facket.

– Även de ser att las är en konstruktion från 1974 som måste ses över, säger han.

Han tror att det finns goda möjligheter att hitta en samsyn kring områden som kompetensförsörjning och omställning. Men han tror att det också ska gå att komma överens kring de mest omstridda punkterna som turordningsregler och uppsägning av personliga skäl

– Sen är det säkert så att vi inte kommer att få allt vi ber om, så är det alltid i en förhandling.

Organisationen Företagarna (som inte är part i förhandlingarna) har dock inga större förhoppningar om att parterna ska komma överens.

Högst upp på Företagarnas önskelista står en översyn av möjligheten att säga upp på grund av personliga skäl och flexiblare turordningsregler.

– Tyvärr har jag ganska små förhoppningar om att det blir en uppgörelse. Om inte det lyckas måste lagstiftaren gå in, säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons